Noah for dyrs rettigheter bestrider vedtaket fra Miljødepartementet, der de gir tillatelse til å sette ut fasaner og rapphøns.

Midlertidig forbud: Søkerne får ikke sette ut fasan og rapphøns likevel de første dagene. (Illustrasjonsbilde)

Lavlandssaken fortsetter, og denne gangen ikke til glede for FKF og klubbene, som skal arrangere lavlandsprøver. I dag kom det en kjennelse fra Oslo tingrett der alle søkerne av tillatelse til utsetting av fasan og rapphøns ilegges et midlertidig forbud mot å sette ut fugl. Forbudet gjelder fra i dag.

Leder Torstein Dehn i FKF tenker at NOAH har brukt de juridiske verktøyene som er tilgjengelig, men at FKF likevel vil vinne frem fordi det ikke er grunnlag for forføyningen.

  • Vi får anledning til bestride forføyningen. Utsetting av fasan og rapphøns er gjort i en årrekke og gjøres i alle våre naboland, så sikringsgrunnen foreligger ikke, sier han. Han legger til:
  • De fleste av søkerne har ikke engang mottatt avgjørelsen fra MD, en tillatelse datert 10. august, og forføyningen ble foretatt dagen etter, 11.august. I løpet av en kort formiddag har NOAHs advokater forberedt en 19 sider lang betenkning, og har så gitt den til Tingretten for å få forføyningen. Vi stiller selvsagt spørsmål rundt hva som har skjedd i denne saken, sier Dehn.

Avgjørelsen, som kom i ettermiddag er fattet uten at FKF (eller noen av søkerne) er gitt anledning til å uttale seg. Det er anledning til å kreve muntlig behandling av saken. Dersom dette gjøres, vil retten fatte ny avgjørelse innen kort tid etter å ha hørt begge parter.

FKF har besluttet å kreve muntlige forhandlinger, så saken er ikke avsluttet. Fuglehunden vil oppdatere med hva som skjer videre.

Her er slutningen:

1.Staten v/Klima- og miljøverndepartementet forbys å iverksette vedtak av 10. august 2022 i sak nr. 18/1651-201 inntil det foreligger dom i tingretten om gyldigheten av departementets vedtak.

  1. Fuglehundklubbenes Forbund, Hedmark og Oppland Fuglehundklubb, Namdal Fuglehundklubb, Vestfold Fuglehundklubb, Østfold Fuglehundklubb, Tjølling jeger- og fiskerforening, Bjarne Kvale, Hanne Fevik, Morten Grønn, Ole Johnny Hansen, Stian Hovbøl Aaserud, Terje Jostein Grav, Øystein Dahl, Lene Marie Borlaug og Knut Gunnar Sørlie forbys å sette ut fasan og rapphøns i henhold til tillatelse av 10. august 2022 fra Klima- og miljøverndepartementet, inntil det foreligger dom i tingretten om gyldigheten av departementets vedtak.
  1. Fuglehundklubbenes Forbund, Hedmark og Oppland Fuglehundklubb, Namdal Fuglehundklubb, Vestfold Fuglehundklubb, Østfold Fuglehundklubb, Tjølling jeger- og fiskerforening, Bjarne Kvale, Hanne Fevik, Morten Grønn, Ole Johnny Hansen, Stian Hovbøl Aaserud, Terje Jostein Grav, Øystein Dahl, Lene Marie Borlaug og Knut Gunnar Sørlie betaler in solidum kr. 21.807,- i sakskostnader til Noah For Dyrs Rettigheter innen to uker etter forkynning av denne kjennelsen