88 hunder skal per nå være klar for start når Norsk Derby, det mest prestisjefylte høystatusløpet for unge fuglehunder, går av stabelen på Dovrefjell  i morgen tidlig.  

Liste over kvalifiserte ligger ute på «Norsk Derby» på Facebook. Der kan du også holde deg oppdatert på hva som skjer gjennom helgen. 

Det er en spent Derby-komité som gjør de siste forberedelsene i dag. Det er meldt en del vind og regn, og rypebestanden var ikke på sitt beste under NM høyfjell, så dette er også et usikkerhetsmoment.

I utgangspunktet var det i underkant av 100 kvalifiserte, som innen fristen 10. september hadde meldt inn kvalifiseringskravet, men noen hunder har falt fra. I utgangspunktet var rasefordelingen slik: Breton: 7, engelsk setter: 40, gordon setter :9, irsk setter: 19, pointer: 13, korthåret vorstehhund: 1, strihåret vorstehhund: 1.

Oppropet er klokken 08.00 utenfor Hjerkinn fjellstue i morgen tidlig, og etter første dag, blir tallet på de som skal videre til semifinalen redusert til rundt halvparten. I fjor vant irsk setteren Balbergkampens Ipa til Jon Amund Pabsdorff  og engelsk setter Nixon til Roger Hermanstad ble nummer to.

Fuglehunden ønsker alle startende masse lykke til. Vi følger opp når finalen er over og en vinner er kåret. Artikkel om arrangementet i sin helhet kommer i Fuglehunden nr.6, som kommer til medlemmene i begynnelsen av november.