Gratulasjonene til Astrid Weider Ellefsen strømmer inn etter at hun velfortjent vant NM høyfjell med Berkjestølen’s Neon på Hjerkinn i dag. 

 

Allerede etter første runde lå Astrid og Neon på topp, og det holdt dagen ut. (Foto: Morten Båstad)

Norgesmester Berkjestølen’s Neon er høyst sannsynlig et talent, men engelsk setteren har også blitt dressert av Astrid, som bruker belønningsbasert fuglehundtrening. Hun har nå vist resten av verden at det er fullt mulig å få til en komplett prøvehund gjennom å ha et bevisst forhold til bruk av belønning, det være seg en godbit eller god oppmerksomhet/ros fra eier/fører.

Det rant mange gledestårer da resultatet var klart, ikke bare på vinnerens kinn, men flere andres. Fra før har Astrid fått en 1. premie i vinnerklassen, og det var den som ble billetten til NM. Og så gikk hun altså hen og vant, hvilket er en fantastisk og hyggelig prestasjon. Alle de erfarne, som har vært i «utallige» NM-finaler før, måtte se seg slått av en som var helt fersk i elitegamet.

Tre hunder ble premiert i finalen. Finaledommerne var Geir Stenmark og Lei G Mortensen. Arrangør var NESK:

  1. Berkjestølen’s Neon, Astrid W Ellefsen
  2. Breton Blackmolly til Brian H Herje
  3. Engelsk setter Storøya’s Falco til Pål Wahlquist

Fuglehunden kommer med bred dekning, og vinnerintervju, i neste nummer av Fuglehunden, som kommer i medlemmenes postkasser første uken i november.