Den siste listen over kommuner med forsterkede smittetiltak, ser ganske så annerledes ut enn i forrige uke. De fleste vil kunne arrangere og delta på jaktprøver, dog ikke alle.  

Enmetersregelen gjelder fortsatt, også når man deltar på jaktprøver. (Illustrasjon: FHI)

I kveld har Fuglehundklubbenes forbund sendt ut en ny oversikt, som gjelder jaktprøver. De skriver: Det er store endringer siden forrige uke. Regjeringen har besluttet å avslutte de regionale tiltakene for kommunene i Oslo og Viken som kom etter utbrudd av den engelske virusvarianten. Beslutningen er tatt i samråd med kommunene. Kommunene som ble omfattet av de regionale tiltakene vil de neste dagene avgjøre hva som blir tiltakene lokalt. Det er viktig at alle følger med på dette. Det er ikke nødvendigvis slik at opphøringen av regionale tiltak betyr at det kommer store lettelser i kommunen du bor i.

Med henvisning til Forskrift om smitteverntiltak, (Covid 19 forskriften) og utgitte veileder kan det inntil videre ikke arrangeres prøver i regi av NKK/FKF, eller komme dommere eller deltagere fra følgende kommuner.

  1. Eidfjord, Voss
  2. Bergen, Kvam,
  3. Alver, Askøy, Austerheim, Bjørnafjorden, Fredrikstad, Hvaler, Osterøy, Samnanger, Ullensvang, Vaksdal, Øygarden.
  4. I tillegg til ovennevnte kan ikke tilreisende utenlandske statsborgere delta på våre prøver i kommende periode. «Fastboende» utenlandske statsborgere kan delta på normale vilkår.
  5. FKF får spørsmål om man kan delta på prøve selv om man kommer fra en kommune med Forsterket smitteverntiltak hvis man har en «fersk» negativ Covid 19 test.
    Det kan man ikke.

Listen over kommuner med forsterkede tiltak oppdateres senest om en uke, og tidligere ved store endringer, melder FKF. Gå inn på www.fuglehundklubbenesforbund.no hvis du vil holde deg orientert.