Det ble den danske engelsk setter importen Heegårds Zuki til Frank Robert Brekke som ble norgesmester på lavland i dag.

Engelsk setter Zuki, ny norgemester lavland. 

Vi fikk en danskfødt norgesmester på lavland. Hannhunden Zuki har bodd i Norge i to år, hos eieren Frank Robert Brekke.

17 finalister møtte opp på Brunlanes-terrenget ved Larvik i morges, og det var en merittert liste med navn som ble ropt opp; Yngve Kleppang, som før har vunnet tre NM lavland, Ulrik Myrhaug, som har vunnet en gang før, Elin Wittusen, som har vunnet flere premier til sammen enn nesten noen annen i norsk fuglehundsport, Rune Magnussen, tidligere vinner av NM høyfjell, Frank Robert Brekke, tidligere vinner av Norsk Derby og mye mer, Anders Ellefsen, som har gått til topps i utallige vinnerklasser – og noen til. Det var et talentfullt og imponerende, kanskje også litt skremmende, selskap!

Og det skulle bli en dag med mange situasjoner, det var bra med fugl. Dommerne Lasse Kvam og Oddmund Sordal måtte både snakke og skrive mye sammen underveis for å holde orden på minus og plussene til hver enkelt hund.

Flere av hundene gikk likevel gjennom dagen uten å ha hatt sjanse på fugl, de var gode søkere, som dommerne ønsket at skulle lykkes. Den gang ei, og slik er det dessverre rett som det er.

Men en verdig vinner ble kåret. Det ble til slutt en kraftig engelsk setter hannhund som gikk til topps. Zuki hadde to fuglearbeid med reis. Nummer to ble Anders Ellefsens Orreskogens E-Lisa, som hadde to fuglearbeid uten reis, og som ledet en god stund. Nummer tre ble Valeras Østavind til Rune Magnussen, som hadde ett fuglearbeid uten reis.

De premierte sammen med dommerne Lasse Kvam og Oddmund Sordal. Fra venstre 1VK ES Heegårds Zuki/Frank Robert Brekke, 2VK B Orreskogens E-Lisa/Anders Ellefsen, 3VK ES Valeras Østavind/Rune Magnussen, 4VK KV Ganjors Hector/Espen Halvorsen og 5VK Storskartindens Ross/ Terje Hessevik.

Fuglehunden kommer med bred dekning av NM lavland, derav også et vinnerintervju, i nummer 1 2021. Nummer 6 2020 er akkurat tegnet ferdig, så det rekker vi ikke.

Vi gratulerer både vinneren og de premierte!