Da har Norges nordligste lavlandsprøve fått sine premierte i vinnerklassen. For andre år er det blitt vellykket på Nærøy.

Det høres kanskje rart ut, fordi det er langt nord, men også i år viser fasan og rapphøns at de trives på Nærøy, der de det er milde vintre, lang høst og gode biotoper. I vinnerklassens finale i går stilte 14 hunder og fem ble premiert, hvilket er et bilde på at fuglen klarer seg bra.

Kanskje er lavlandsprøven Europas og verdens nordligste lavlandsprøve også. I går var det krevende værforhold, men likevel ga dagen resultater. Finaledommerne skriver i dreieboken:

Med sterk og økende vind, med regn og haglbyger, er dagens finale over. Godt med fugl, flotte terreng og gode hunder, gjør lavlandsprøven på Nyheim til en spesiell opplevelse. Finaledommerne, Roy Allan Skaret og Tore Holand, takker for en flott dag med god stemning og dyktige førere.

Premieliste:

1.VK m/CK, ES Røynåsen’s Tyron, e/f – Roger Paulsen

2.VK m/CK, ES Omnfjellstoppen’s Ah Pink Princess, e- Lise Garberg,

f- Rune Fossum

3.VK               ES Vindølas TT-Phia 2, e- Per H. Brannsten, f- Frank R. Brekke

4.VK               GS Junkerens Tuva II, e/f Elin Nesse

5.VK               KV Sødorpfjellets Ria, e/f Marion V. Andersen

Fuglehunden minner om at vi har en stor samling dreiebøker på vår hjemmeside www.bladetfuglehunden.no. Vi minner også alle arrangører av jaktprøver om at de bør/kan sende oss dreiebøker som pdf til hsbutikk@online.no.