Torsdag starter årets NM lavland i regi av Vestfold Fuglehundklubb. 140 hunder stiller til start.

I fjor vant irsk setteren Hercule. I år har 140 andre hunder sjansen. (Foto: Privat)

– Det har vært stor pågang. En stund hadde vi 17 hunder på venteliste. Nå er det bare 12, sier prøveleder Roar Karlsen. NM starter torsdag med NM lag. Der dømmer Rune Nedrebø og Øystein Heggelund Dahl.

Det er meldt vekslende vær i helgen, og det kan bli en våt opplevelse for både hunder og førere å delta i norgesmesterskapet på lavland. Om det er bra med fugl i terrengene, tør ikke Roar Karlsen å si, for Vestfold Fuglehundklubb har ikke hatt arrangert trening i forkant av mesterskapet.

– Men vi har snakket med Tjølling Jeger og Fiskerforening, som har hatt treninger i terrengene sine, og derfra har vi gode tilbakemeldinger, forteller han.
Det er altså 140 hunder fordelt på syv partier i kvalifiseringsrunden fredag. Inntil åtte går videre fra hvert parti og kommer til semifinalen. Seks hunder fra hvert semifinaleparti går videre til finalen, der dommere er Lasse Kvam og Oddmund Sordal.

Når det gjelder arrangementet for øvrig, vil arrangøren som følge av Covid 19 ta ekstra forholdsregler. Det blir ikke ubegrenset tilgang for publikum. De som er med, må ha nær tilknytning til startende hund eller annen rolle/verv som tilsier at de kan være med. Samtlige må oppgi navn og telefonnummer med tanke på mulig smittesporing ved en eventuell smittesituasjon.

Fuglehunden følger opp med NM lag torsdag og NM individuell søndag kveld. Dreiebøker og dekning av mesterskapet vil senere komme i bladet Fuglehunden nr.1 2021.