Ingen ting var avgjort før siste slipp i lag-NM på lavland, men engelsk setterne vant og en breton ble beste hund.

Vinnerlaget, fra venstre Jørn Standal og Vigdaætta’s Ike, Bjørn Sjurseth med Sjokolaisen av Skåpleinun (også vinner av lavlandsfatet), og Geir Pedersen og Hågakollen’s Fauna. (Foto: Hanne Fevik)

NM lavland er i gang, og i dag har raseklubbene konkurrert mot hverandre i Vestfold-terrengene. De siste ukene har det kommet mye regn og det var vått i mange av områdene, men hundene klarte å få til mye bra. Det var mange med fuglearbeid.

I lagkonkurranser får hundene poeng for alt som er bra og minuspoeng for det som ikke er så bra, hvilket betyr at en hund med et flott fuglearbeid kan ende opp med å få færre poeng enn en hund med maksimal poengsum på søk. Det skjer hvis den i tillegg til fuglearbeidet har hatt flere sjanser på fugl mens hunden med godt søk ikke hadde fugl i sitt slipp.

Det var Rune Nedrebø og Øystein Heggelund Dahl som dømte, og de styrte med stø hånd gjennom dagen. Etter første runde lå gordonsetter og engelsk setter på topp med 26 poeng, mens irsk setter hadde 16 poeng. Etter andre runde var mye endret, og etter tre runder, hadde breton klatret opp, og nesten til topps, fra en plass langt ned på listen.

Resultatet ble som følger:

  1. Engelsk setter 57 poeng
  2. Breton 51 poeng
  3. Irsk setter 46 poeng
  4. Pointer 45 poeng
  5. Gordon setter 37 poeng

Beste hund på det vinnende laget og dermed vinneren av lavlandsfatet ble Sjokolaisen av Skåpleinun til Bjørn Sjurseth. 

Individuelt gikk breton Orreskogen’s G-Happy til topps med 30 poeng, gordon setter Tipptoppers Martaifarta ble nummer to med 26 poeng, og engelsk setter Sjokolaisen av Skåpleinun nummer tre med 26 poeng.

Beste hund: Breton Happy til Anders Ellefsen. (Foto: Hanne Fevik)

Slik ble poengene delt ut.

I morgen går startskuddet for NM lavland individuelt. Fuglehunden kommer med resultatet av mesterskapet etter finalen søndag.