Det ble engelsksetteren Berkjestølen’s Kira med fører Bjørn Watle som stakk av med seieren i både NM-høyfjell og Sølvhunden i dag. Kona Kristin er stolt eier. 

Kristin og Bjørn Watle med Kira. De sier at de aldri har hatt en så god hund. Nå er hun 9 år og norgesmester.

Kongsvold-terrengene har «tusset» av fugl i flere dager under NM høyfjell og Sølvhunden, som faller til samme helg fordi det er Nordenfjeldske Fuglehundklub som arrangerer NM i år. Men i finalen i dag var det flere slipp uten fugl og noen av de beste søkerne ble avsluttet uten å ha hatt sjansen.

To hunder klarte å finne fugl, behandle den riktig og få tellende fuglarbeid, samtidig som de holdt klassenivå; det var Kira og irsksetteren «US» Tixi til Andreas Bjørn. Mens Kira hadde to fuglarbeid uten reis, en sjanse og en støkk under utredning, pådro Tixi seg to  og  to sjanser og hadde et fuglarbeid uten reis. Begge ble felt for, og begge apporterte, det ble felt to ryper for Kira, som hun apporterte på imponerende vis.

Totalt var det 15 hunder og førere i finalen, men partiet skrumpet fort inn. Dommerne Bård Sigve Berntsen og Arild Skeivik kjørte konsekvent linje og var striks på søkskvalitetene og antall aksepterte minuser.

Skytterne Atle Svinsas og Morten Risstad felte fire ryper til sammen i en spennende, men kort finale. Partiet var ned fra fjellet før 15.00!

Fuglehunden kommer med en stor reportasje om NM høyfjell og vil selvfølgelig ha et intervju med «NM-grossistene» Kristin og Bjørn Watle, som var spesielt glad for at det ble Kira som vant. De sier at de gjennom alle årene med fuglehund ikke har hatt en så god hund.

Fuglehunden gratulerer de premierte!

Andreas Bjørn og Hege Olsen var storfornøyde med at Tixi fikk 2. premie i NM høyffjell. For bare en uke siden, ble de plassert med en annen hund i NM skog også.

Finalepartiet med dommerne Bård Sigve Berntsen og Arild Skeivik og skytterne Morten Risstad og Atle Svinsås.