Det ble irsksetteren Balbergkampens Ipa til Jon Amund Pabsdorff som vant Norsk Derby på Dovrefjell i dag.

Det ble to premierte i Derby-finalen: Irsksetter Balbergkampens Ipa og Jon Amund Pabsdorff vant og engelsk setter Storbakkens KS Nixen og Roger Hermanstad ble nummer to. Her med dommerne Robert Veseth og Sigmund Nyborg.

Klokken var over 18.00 før det var endelig avklart hvem som gikk av med seieren i Norges største og mest prestisjefulle unghundmesterskap i fuglehundsporten – Norsk Derby. Da dagen var omme i terrengene Knudsø syd/Gåvalia, var det hunden som gjennom mesteparten av dagen hadde ligget på topp, som ble rangert øverst. I samslipp med nestemann på listen vant nemlig Ipa, og etter det, ble det ingen som klarte å få til tellende fuglearbeid.

Det må sies at finaledommerne Sigmund Nyborg og Robert Veseth gjorde det de kunne: De fryktet ikke mørket og kjørte tre fulle runder, i håp om at de beste søkerne skulle få sine muligheter. I en periode tidligere på dagen var det tåke og de måtte av den grunn ha kortere pauser, så det ble en dag preget av vær og vind også.

Fuglehunden har ennå ikke snakket med eieren av vinnerhunden, Jon Amund Pabsdorff, men det skal vi, og hva han sier får du lese i Fuglehunden nr.6, som kommer til medlemmene i begynnelsen av november.

Det vi kan si, er at Ipa hadde ett fuglearbeid med reis, og en sjanse på fugl. Nixen, som ble nummer to, hadde et fuglearbeid med reis og et minus på et litt åpent søk i tredje slipp. Siden han ble slått i samslipp mot Ipa, ga rangeringen seg selv.

Dette var finalistene:

Pointer Storskartinden’s B Sally, Wiggo Ditlefsen, gordon setter Svartkulpens ND Æsop, Terje Soleng,  engelsk setter Sognexpressen’s SDT Tico, fører Robert Brenden/eier Marita Brenden, pointer Goppollens Kira, Andre Stenumgård, irsk setter Balbergkampens Ipa, Jon Amund Pabsdorff, pointer Bjørklunds CA TØFFA, Einar Holmvik, pointer Ljøsvatnets Tri, Håvar Skinstad, engelsk setter Østheia’s T B Thriller, Gorm Stangeland, engelsk setter Triko av Frydentopp, Håkon Frank Bergan, engelsk setter Høgmyrstuas Akilles, Tore Kristoffersen, pointer Heimgaards Sammy D, Terje Nordheim, gordon setter Horndalens Lbh Nila, Tony Beck, engelsk setter Cometdiadam’s Diana, Robin Johansen, engelsk setter Nyheimgutens Lykke, fører Bertil Nyheim, eier Fredrik Drake, irsk setter «US» Estelle, Tor Bekkevoll, engelsk setter Storbakken’s KS Nixon, Roger Hermanstad, breton Kattugla’s Frida, fører Geir Håvar Ingdal, eier Inger-Lise Ingdal.