Det ble gordonsetterne som ble best i et spennende NM lag på Kongsvold i dag, og hannhunden Soknahåggans L Frisk ble den eneste, suverene fuglebehandleren.

Gull til gordonsetterlaget: Tøfteaasens Pia og eier Robert Aas, Tveråhaugens DS Oskar og Agnar Svendsen, Soknahåggans L Frisk og Bjarne Engen, sammen med dommerne Knut Steinar Skiple og Hans Andreas Øygarden og skytterne Morten Risstad og Magnus Haugen.

Frisk vant Høyfjellspokalen,

Kongsvoldrypene viste seg fra sitt vanskeligste; det var mange sjanser og selv de mest erfarne hundene klarte ikke å finne ut av ting da syv fuglehundlag konkurrerte om å være best på høyfjell høst. Dommerne Knut Steinar Skiple og Hans Andreas Øygarden hadde sitt fulle hyre med å holde orden på alle minusene i form av sjanser på fugl, tomstander og manglende søkskvaliteter. En hund klarte å presentere et fullverdig fuglarbeid og han ble også vinner av Høyfjellspokalen og fikk 1. premie VK. Ingen av de andre 20 startende hundene kvalifiserte til å få en vinnerklasse-premie. Gordonsetteren Frisk utmerket seg altså og var en solid bidragsyter til at gordonsetterne samlet gikk til topps

Sølvmedaljen gikk til irksetterne og bronsen til vorstehhund korthåret. Fuglehunden kommer med en bred dekning av dagen i Fuglehunden nr.6 2020. IMORGEN BRAKER DET LØS MED NM INDIVIDUELT.