Ingen annen irsksetter har klart det importen Hercule des Soricieres du Sancy fikk til i helgen; norgesmesteren på lavland ble også norgesmester på skog.

For en hund; først ble Hercule NM-mester-lavland, så norgesmester på skog. Her med fører Trygve Moen. 

  • Han er en helt spesiell hund, uten tvil, sier eier Lene Moen. Det var mannen Trygve som førte den firbente jegeren til topps i Orkdal i helgen, der Norsk Vorstehhundklubb stod som arrangør.

Åtte år gamle Hercules har en historie som også er spesiell. I fjor høst, da han vant NM lavland, fortalte Fuglehunden hele historien om hvordan ekteparet Moen reiste til Frankrike og kjøpte en litt sky, men meget god, voksen hannhund. Hvilken suksesshistorie det skulle bli, ante selvfølgelig ingen.

Tvert imot måtte de ta små skritt og håpe på små fremskritt i den første tiden, for Hercule var ikke vant til å bo i hus og ha utstrakt menneskekontakt.

Men jaktlig forstod vi tidlig at han er unik. Han kom til oss i juli og ble med på rypetelling i august. Tre andre hunder hadde gjennomsøkt et område da vi slapp han og han fant flere fugl der de andre fant ingen, forteller ekteparet Moen. De legger til at han bare sjelden har tomstand og støkk. Selv om han har en skarp nese, er han ikke forsiktig, og alltid er han veldig presis.

Om dobbelt-norgesmestere sier de at han alltid er motivert for å jobbe. Han holder det samme tempoet hele dagen. Han er en lett hannhund, hva gjelder gemyttet er han trygg og god.

Hercule er brukt på flere tisper og har allerede mange avkom etter seg som har gjort det bra, så han avler godt også.

I NM skog fikk han premie fredag, ble beste søker lørdag og vant finalen med et flott fuglearbeid på tiur.

Premielisten ble slik:

Vinner NM skog: Hercule des Soricieres du Sancy, E: Lene Marie Synnestvedt Moen, F: Trygve Moen.

  1. premie NM skog IM-Tjupnoi, E/F: Ronny Jørgensen
  2. premie NM skog Bjerkaasen’s BES Toxic E: Hege Olsen F: Andreas Bjørn

Dommere Jørn Åselid og Mona Himo Aakervik

Fuglehunden kommer med bred dekning av NM skog i Nr.6, som kommer til medlemmene i begynnelsen av november. Vi gratulerer vinneren og de andre premierte!