Covid19 til tross; i helgen ble det arrangert en rekke jaktprøver rundt om i Norge. Alle var nøye på å overholde hygienetiltakene som kreves.

Igjen var det jaktprøver i den norske fjellheimen. Her fra Vestlandets Fuglehundklubbs prøve i Raggsteindalen. (illustrasjonsbilde: Siri Walen Simensen)

Mange opplevde det som nesten litt rart å delta på jaktprøve i helgen. Startlistene ble ikke hengt på veggen, slik de pleier, men kunne bare leses på arrangørklubbenes hjemmesider. Dette for at folk i nysgjerrighet på hvor de skulle gå og med hvem, ikke stimlet seg sammen for tett. Dessuten var det praktisk talt bare noen få på oppropet på morgenen. De fleste fant veien til terrenget direkte. Alt for å overholde reglene som gjelder innen smittevern.

Sannsynligvis var det færre hundeeiere som startet med to eller flere hunder om gangen, for skulle de det, måtte de på forhånd ha avtalt med en annen og den andre forpliktet seg til å gå dagen ut. Ingen andre enn den som var oppgitt som handler kunne leie hund. Alle som ble med et parti ut, uavhengig om de hadde med seg hund eller ikke, måtte gi dommeren navn og telefonnummer, slik at smittesporing skulle kunne gjøres om det skulle bli nødvendig.

Bånd ble spritet etter overleveringene. Lunsjen midt på dagen bestod av en gjeng mennesker som satt i behørig avstand til hverandre i lyngen.

Fuglehunden har snakket med arrangører som melder om lykkelige deltakere, glade over endelig å være i fjellet og vise frem hund igjen. Til helgen skal det også arrangeres prøver over det ganske land, og ikke minst går NM skog av stabelen i Orkdal i Trøndelag med Norsk Vorstehhundklubb som arrangør.

Fuglehunden følger opp med resultater fra NM skog søndag!