I dag fyller en av fuglehundsportens mest innsatsvillige damer 77 år. Fremdeles er Ellen Bakke Dobloug en alltid påkoblet sekretær i Fuglehundklubbenes forbund.

Ellen er fremdeles en fantastisk ressurs i fuglehund-miljøet. Dette bildet ble tatt for mange år siden, da hun var sekretær i NISK. 

Gratulerer, Ellen! Det er hva vi sier i dag, for fuglehundmiljøet ikke bare trenger, men er avhengig av personer som henne, som er til å stole på og som bruker masse tid på å følge opp saker og alltid sier ja til å være behjelpelig i alle slags sammenhenger, ikke minst som prøveleder flere ganger gjennom året.

I 2018 ble ble Ellen hyllet for sin innsats gjennom å få gullmerket i FKF. Om Ellen:

«I hundemiljøet er det mange fremragende oppdrettere og ekvipasjer som får sin velfortjente hyllest. Samtidig er det personer i miljøet vårt som bruker all sin tid, uegennyttig bak i kulissene, for å legge alt til rette for arrangører og deltagere. I fuglehundmiljøet er vi så heldige å ha en slik person – Ellen Bakke Dobloug:

Hun startet som prøvesekretær på lavlandsprøve i 1990 og fortsatte med NM lavland i 1991

I sin 28. sesong har hun Dovrefjellsprøven og tre påfølgende helger i august med jubileumsprøve for Norsk Irsksetterklubb(NISK) på Dovre, Høyfjellsprøve for NISK og NM for Norsk Engelsksetterklubb (NESK) på Hjerkinn.

Hun har hatt ansvaret for høystatusløp for alle de britiske rasene, ofte som prøveleder. Har vært med på å starte Dovrefjells- og Bittermarkaprøven, vært med å utvikle og modernisere jaktprøvene til det de er i dag, delt av sin kunnskap og erfaring slik at miljøet har fått flere dyktige prøvesekretærer og –ledere, er utdannet instruktør, har arrangert instruktørkurs, har hatt ansvaret for taksering for Statskog på Hjerkinn i en årrekke.

Ellen har mottatt gullmerke for sin mangeårige innsats i Hedmark og Oppland FHK, NESK og NISK.

Hun var den første engasjerte sekretær i Hedmark og Oppland FHK en periode fra 1993.

Hun var nestleder i samme klubb og leder for jaktprøveutvalget en periode, var sekretær i NISK i en årrekke og i FKF siden 2006, har vært styremedlem i NESK i en periode.

Ellen har vokst opp med fuglehunder og har hatt både engelsk- og irsksettere siden 70-tallet. I tidligere år deltok hun på jaktprøver med sine hunder, men som man ser fra ovenstående har all Ellens tid etter hvert gått med til å tilrettelegge gode opplevelser for alle andre fuglehund-entusiaster.

Gratulerer fantastiske Ellen!