Katrin Tjærandsen og Alexander Skau i Bodø var sikre på at engelsksetteren Tira var tatt av ras og ikke levde lenger. Så kom gladbeskjeden.

Tira slapper av og pleies hjemme hos sine lykkelige eiere Katrin Tjærandsen og Alexander Skau. (Foto: Privat)

Midt på dagen 1.april kom toårige Tira bort fra eierne sine da de var på vei mot bilen etter endt tur mot det populære utfartstedet Kvalhornet i Salten kommune i Nordland. Ganske raskt ble eierne redde for at hun var tatt av skred, eller at hun hadde falt ned i dalen mot Leiråga.

  • Vi satte i gang en leteaksjon, men fant henne ikke, ikke den dagen og ikke i dagene etterpå. At hun ikke levde lenger, og at vi ikke kom til å finne henne var vi nesten innforstått med da det hadde gått fem døgn og ingen hadde sett henne, sier Alexander til Fuglehunden.

Det var minusgrader, kom 50-100 centimeter snø og var vind og mye vær og en fortvilende situasjon å lete, men så, seks dager etter at hun ble borte, skjedde det utrolige: To menn som kikket tilfeldig inn på den lille parkeringsplassen, som hadde vært utgangspunktet for deres tur, så en hvit og brun setter sitte på plassen. Den hadde et oransje dekken og potesokker på. Eierne ble varslet.

  • Hun kjente oss igjen med en gang da vi kom oss dit, og vi tok henne med oss hjem, avmagret, sliten og preget. Vi var så lykkelige, det var tidenes påskepresang, sier paret.

De siste dagene har Tira fått intensivpleie hjemme, i samråd med en veterinærs anbefalinger.

  • Vi tenker ennå at hun sannsynligvis løp oppå en skavl og at den brakk og dro henne med seg da den raste ned og lagde et skred. Det er et under at vi har henne hos oss nå, sier eierne.

Og med denne gladhistorien ønsker Fuglehunden alle en riktig god påske!

Etterlysningen