Nå er det bare en måned til vinterens store mesterskap går av stabelen – NM vinter på Andøya. Dommerne er klare!

Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb begynner å bli klar for årets NM vinter!

I ukene fremover er det vinterprøver over det ganske land, men en prøve skiller seg ut som ekstra spesiell, og det er norgesmesterskapet i nordnorsk terreng, med sjø og fjell side om side. Hvert eneste år trekker arrangementet hundrevis av håpefulle fuglehundeiere til Andøya.

«Festen» begynner 26. mars med NM lag, for så å fortsette dagen etter med kvalifiseringsrundene av NM individuelt. Lørdag er det semifinale og søndag finale. Samtlige dager er det åpne klasser for unghund og voksen.

EXIT cup arrangeres også for de som slås ut av NM, skapt for å lage det litt mindre bittert å bli slått ut etter en dag, etter å ha reist hundre mil eller mer. Arrangøren Harstad og Vesterålen fuglehundklubb er kjent for å skape god atmosfære og ha ordnete forhold, så det er bare å glede seg.

Prøveleder Liv-Jorunn Karlsen sier at de er i rute med alle forberedelsene. I år har de hatt større problemer med å få tak i nok dommere enn det som er vanlig, og det tror hun skyldes at det foregår flere jaktprøver samme helg.

  • Vi håper på bedre vær enn i fjor, da var det stengte fjelloverganger og var vanskelig å gjennomføre, men det gikk og uten at vi fikk klager, forteller hun. Ønsket for i år er sol og gode forhold for hundene!

På hjemmesiden til Fuglehundklubbenes forbund (FKF) er dommerne presentert allerede:

Dommeroppsett NM Vinter Andøya 2020
 
Finale: Morten Riise
  Håvard Rudi
   
NM lag: Jostein Jensen
  Henning Loe
   
Semi: Øystein Utne
  Rune Mikalsen
  Roland Strige
  Sven Kyrre Rørstad
  Ola Dyrstad
  Knut Fredheim