I helgen gikk irsksetteren Lotus til topps i Europamesterskapet for irsksettere. Faren til vinneren er Hercule, som vant NM lavland i høst.

Irsksetteren Lotus, etter Hercule, vant EM for irsksettere. 

Lotus des Demond de Gergovie er en tispe etter en tispe som heter Cannelle, og i samme kullet som hun kommer fra er det en annen fremadstormende hund, Lady, ifølge våre kilder i Frankrike. Lotus fikk CACIT da hun vant EM for irsksettere, på vill rapphøns, og sies å være en hund som behandler sin fugl særdeles flott.

Det er Lene Moen som eier Hercule des Soricieres du  Sancy. Den etter hvert så meritterte hannhunden ble importert til Norge fra Frankrike for to år siden og det har vært en stor jobb å tilpasse ham norske forhold og norsk jakt. Dette kan du lese om i Fuglehunden nr.1 2020, som kommer første uken i januar.

Også her hjemme ser det ut som om Hercule avler videre gode jaktegenskaper. I det første kullet har praktisk talt hele kullet fått en eller flere 1. premier i unghundklassen.

Hvor stort EM for irsksettere er med tanke på hvor startende hunder kommer fra, har vi ikke klart å finne ett hundre prosent ut av, men det var hunder fra Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Ingen norske, røde deltok.