Det ble engelsksetteren Sletthallens Wemmergill, ført av Elisabeth Kallevig, som vant Norsk Unghundmesterskap lavland i dag.

 

1.premie og vinner av Norsk Unghundmesterskap Lavland:  Sletthallens Wemmergill, e: Hans Rasmus Astrup, f: Elisabeth Kallevig. Dommerne var Stein Arne Sorknes og Hans Einar Enoksen.

Rekordmange påmeldte stilte til start i kvalifiseringen da Hedmark og Oppland Fuglehundklubb arrangerte det som før gikk under navnet Forus Open. Tre partier i kvalifiseringen er ett mer enn det som har pleid å være situasjonen.

Værgudene var ikke på arrangørenes side, både regn og blåst satte sitt preg på mesterskapet, men likevel ble det fire premierte i finalen, hvilket er et bilde på at lavlandsfuglen er sprek, og at noen unge hunder har kommet langt i sin utvikling som jakthunder.

Etter første runde var det bare engelsksetter Poppel, ført av Ulrik Myrhaug, eid av Svein Helling, som hadde fuglarbeid med reis. I første slipp i andre runde fikk Myrhaugs egen hund, irsksetter Vesla, også fuglarbeid med reis. I noen minutter fikk Ulrik trone på toppen med sine to.

Mot slutten av andre runde, i syttende slipp, fikk Wemmergill, eid av Hans Rasmus Astrup, sitt fuglarbeid, komplett med djerv reis og komplett ro i oppflukt. Det førte han til topps på listen.

I siste slipp i andre runde fikk breton Jerpesetras Millie et fuglarbeid med reis, og fører og eier Jan Lindstad endte på en flott fjerde plass.

Før vinneren ble kåret, var det et kort finaleslipp mellom Poppel og Wemmergill, der sistnevnte tok føringen og vant slippet. Da var svaret gitt.

  1. premie gikk til Stenvolas Poppel og 3. premie til Lyngtrollas Si Vesla, begge ført av Ulrik Myrhaug.

Fuglehunden kommer med bred dekning av mesterskapet i Fuglehunden nr.1 2010. Vi gratulerer vinneren og de andre premierte!