Etter andre runde i finalen i NM lavland var det bare to engelsksettere med fuglarbeid, men etter siste slipp stod den irske importen Hercule øverst på listen. 

De premierte i NM lavland: Norgesmester 2019 1 Vk med CACIT IS Hercule med fører Cato Jonassen. 2 Vk Es Coca med fører Bjørn Watle. Dommere var Tor Bernhard Sagland og Oddgeir Andersen. (Foto: Østfold Fuglehundklubb)

NM lavland foregikk i gode værforhold i dag, og arrangøren Østfold Fuglehundklubb kunne allerede tidlig på dagen senke skuldrene litt, da dagens første fuglarbeid var et faktum allerede i tredje slipp, gjennom engelsksetteren Vigdaættas Coca, som ble funnet i stand i tett kratt og reiste villig og presis fasan. Det ble det eneste godkjente arbeidet i første runde, men på slutten av andre runde klarte den unge engelsksetteren Sjokolaisen av Skåpleinun å finne fugl og behandle den riktig.

Tredje runde ble en spennende del av dagen, med sjanser på fugl i flere slipp. Flere gode søkere fikk sine muligheter. I 18. slipp i tredje runde slo importen , irsksetteren Hercule til, med fører Cato Jonassen. Han slo Coca på fugl og vant dermed årets NM lavland med CACIT.

Fuglehunden gratulerer. Vi kommer senere med bred dekning av mesterskapet, deriblant også et intervju med eieren av vinneren Hercule, Lene Moen.

Hercule, årets Norgesmester lavland.