Namdal fuglehundklubb ble stiftet i 1969, og har vært i drift i 50 år. Siste helgen i august hadde de jubileums-jaktprøve.

 

Snåsafjellene er vakre – et perfekt sted for jubileumsprøve.

Prøveleder og ildsjel Mona Aakervik har skrevet en oppsummering av høstens markering.

Vår høstprøve i Lurudalen i Snåsa er vår jubileumsprøve, dette er en prøve som er 5 mil langs grusveier før vi kommer inn til hovedkvarteret Finnbustu. Her er verken vann eller strøm lagt inn. Kun 2 små hytter med til sammen 5 soverom og et lite rom til sekretariat. For å få nettilgang til pc har vi ei 4 m lang antenne opp fra takmønet, og blir det mye vind kan signalene falle bort. I tillegg må vi ha aggregat for å ha strøm til skriver og pc.

Den tre dagers prøven har vokst seg veldig stor og på fredag hadde vi ute åtte uk/ak partier, lørdag var det ute 3 vk parti og 6 uk/ak parti og på søndag var det ute 1 vk finaleparti, samt 6 uk/ak partier.

I tillegg til den ordinære prøven, er det fullkombinert mot høyfjell i tillegg. Disse hundene kan stille på samme parti som hunder på den ordinære prøven. Blir de innstilt til premie, blir apportdelen utført i etterkant av avprøvingen.

Terrengene var godt besatt med fugl, noen syns det ble litt for mye av det gode.

Det er artig at så mange kommer på denne prøven langt inne i fjellet, her bor folk og hunder i telt, lavvo, campingvogner og bobiler.

Dette krever en folkerik komité som rydder, lager mat og organiserer prøven. Aldri noe problem å få folk til å hjelpe til. Og ofte kommer det deltakere og tilbyr sin hjelp under helga, selv om de ikke er medlem av Namdal fhk. I tillegg krever det at mange dommere stiller opp i løpet av helga, boforholdene er ikke de mest luksuriøse, men med en økonomipakke med ørepropper og litt myggmiddel går det meste uten problemer.

Kveldene blir tilbragt rundt bålet, med mange trivelige hundfolk og hundeprat.

Fredagskvelden var det premieutdeling og jubileumsquiz, som ble godt mottatt av deltakerne.

Lørdagkvelden var det helgrillet gris på menyen, og 80 personer møtte til jegermiddag og premieutdeling. I tillegg var det loddsalg og en flott hovedpremie – en  GPS med hundepeiler, som ble vunnet av en lykkelig Tore Erik Arntsen.

Vinneren av VK finale: SV A-Beetoven Av Brandsegg Søndre og Rune Fossum

Prøvens beste uk hund: ES Spelberget’s In-To og Pål Inge Røe.

Prøvens beste AK-hund og vinneren av en GPS: GS Finnvolas Kira og Tor Erik Arntsen

Klubbens beste uk hund og vinner av M.Aakervik’s vandrepokal:
GS Svartvatnets Janni og Jann Ivar Sæther

Fullkombinertprøvens beste uk hund: SV Grofjellets Pablo (Tjapp) og Ole Christian Kjenstad

Fullkombinertprøvens beste ak hund: KM Ospekollens B-Frøya og Hans Ole Ingulfsvann

Takk til sponsorer, lån av terreng, dommere, komité og alle deltakerne som kommer.