Under åpenbart vanskelige forhold gikk engelsksetteren Jøldalens The One med fører Jan Terje Bårseth til topps i NM høyfjell.

Rypene «rullet» foran, eller de poppet opp foran dommere og parti etter at hundene hadde markert på samme område. Kongsvold-rypene viste seg virkelig fra sitt vanskeligste da finalen av NM høyfjell individuelt gikk av stabelen i regi av Norsk Engelsetterklubb i dag.

To hunder fikset både forholdene, rypene og hadde dressuren som krevdes:

 

1.VK  NM finale gikk til ES Jøldalens The One, e/f Vigdis Størseth og Jan Terje Bårseth

2.VK  NM finale  til ES Fosens Pia II, e/f: Jan Herbert Nygård. Her avbildet sammen med dommerne Arild Dahl og Rune Hoholm, og skytterne Rune Nedrebø og Hans Simensen. 

Vinneren hadde et fuglearbeid uten reis og et par små minus mens nummer to, som fikk vist reis, ble litt mer belastet i form av to blindstander og en sjanse. Cacit ble ikke utdelt.

Det ble en dag med mange sjanser på fugl. En hund fallapporterte, en annen hadde en fører som ikke fant den i stand innen tiden. I det hele tatt var det mange typer situasjoner og derfor spennende for de 17 finalistene som stilte.

Dommerne Arild Dahl og Rune Hoholm var tydelige og ryddige i sin dømming og sørget for at det til enhver tid ikke hersket tvil om hvorfor rekkefølgen ble som den ble.

I Fuglehunden nr.6, som kommer i begynnelsen av november, dekkes NM høyfjell bredt. NESK, som tok på seg oppdraget med å arrangere NM da det først måtte avlyses på grunn av hundesykdommen, har all grunn til å være stolt av arrangementet.

Fuglehunden gratulerer de to premierte!!