Norsk Engelsksetterklubbs har tilbydd seg å ta over NM-arrangementet på Hjerkinn/Kongsvoll siste helgen i september.

  • Vi kommer tilbake til det praktiske rundt avviklingen av NM, sier leder Hans Einar Enoksen i FKF. Han understreker at mange detaljer må på plass. Det er selvfølgelig en forutsetning at sykdommen er under kontroll på det aktuelle tidspunktet. Under premieutdelingen på NM lag i morges, ble alle informert om at årets største jaktprøvearrangement ikke «hviskes ut» av 2019, selv om det ble avlyst i helgen på grunn av en uavklart situasjon rundt hundesykdommen, som har tatt livet av flere hunder.

27.-29.september er det altså NM individuelt, så sett av helgen hvis du har en kvalifisert hund. Denne informasjonen gis i dag for at deltakere skal kunne forberede seg.

Når det gjelder FKFs avgjørelse om å avlyse NM i helgen, har det strømmet inn med sympati- og støtteerklæringer, men det er også kommet kritikk fordi det påpekes av fagpersoner at det er lite sannsynlig at det dreier seg om en smittsom sykdom. Problemet til FKF, er at de måtte støtte seg til Mattilsynet og NKKs vurderinger og anbefalinger. Veterinærinstituttet ville ikke i går gå ut og si at det IKKE er snakk om et virus, og da måtte de bruke føre var prinsippet.  Forhåpentligvis vil det komme svar i løpet av dagen i dag. Mest sannsynlig er det snakk om bakteriell sykdom.

Fuglehunden følger opp, både når det gjelder avviklingen av NM og hundesykdommen.

Og midt i alt som skjedde i går, ble det et vinnerlag i NM lag. Det ble engelsksetterne som gikk til topps.

Vinner av NM-lag 2019 er engelsksetter med 85 poeng,og med på laget var Knutsvollen’s Hi-Tex , eier/fører Ingvar Rødsjø. Seterfjellet’s Calli, eier/fører Rune Hansen , Smølarypa’s Texas Hold’em , eier/fører Cato Martin Jonassen . Gratulerer så mye!