Det ble den allerede meritterte irsksetteren Tjikkom av Miessevarri som vant NM skog. Stolt eier og fører er Ronny Jørgensen.

Irsksetteren Tjikkom vant NM skog. Her med fører og eier Ronny. 

Irsksetteren Tjikkom har gjort mange store ting i sin jaktprøvekarriere. I år tok han likeså godt NM-tittelen på skog. Allerede før høstens sesong hadde han gått inn i irsksetterhistorien som en av de store, så det sier seg selv hvilken fantastisk hund dette er.

Vi skal dele kritikken fra finalen i dag:

«I flott skogsbiotop med myrdrag, gammelskog og blandingsskog legger Tjikkom opp til et vel anlagt side/motvindssøk i god fart. Blir borte, etter litt tid ber fører om å gjøre innkalling-rapport. Han plystrer og Tjikkom kommer ut på myr litt lenger frem. Når han får kontakt med fører, returnerer Tjikkom til område der han kom fram. Når vi kommer til finnes han i stand, korrigerer seg til ny stand. Orrfugl letter presist foran. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder på kommando og apporterer ok. Fortsetter senere sitt fremragende søk i god fart og dekker terrenget med systematiske slag og god plan i god kontakt. Tildeles 1. premie NM skog 2019.»

Namdalseid, dommer Sigmund Nyborg.

1 pr. NM Skog Finale
IS Tjikkom av Miessevarri og Ronny Jørgensen.

2 pr. NM Skog finale ble gordonsetteren
GS Vinjeveiens Tequila og Ole Stenbrenden.Vinjevegens Tequila og Ole Stenbrenden.

Fuglehunden gratulerer de to premierte. I neste nummer av bladet, det vil si nummer seks, kommer vi med en bred dekning av NM skog. Selvfølgelig blir det der også et intervju med eieren av vinneren!