Det ble irsksetteren Lyngtrollas Si Vesla som gikk til topps i høstens første høystatusløp – Unghund Grand Prix på Rjukan.

 

Ulrik og Vesla – en duo vi helt sikkert får se mer til.

Noen hundeførere sies «å bare ha det». De får det til, igjen og igjen. Vinneren av helgens unghundløp på Rjukan har en slik eier, unge og fremadstormende Ulrik Myrhaug, som i sitt snart 27-årige liv har vunnet store mesterskap med tre ulike hunder. Først NM lavland med Pralin, farfar til Vesla, deretter med Snuppa, datteren til Pralin, og nå altså med Vesla, datteren til Snuppa, som blant annet har vunnet Sølvhunden.

  • Nå er jeg bare glad. Vesla er en hund jeg har store forhåpninger til videre. Hun minner om moren, er bare hakket tøffere og med litt mer jagelyst, sier Ulrik. Han sier at kullet Vesla kommer fra kjennetegnes av at de er lette å dressere og ukompliserte i all sin væremåte.

Vesla hadde sin første, ordentlige stand ni måneder gammel. Nå er hun halvannet år. Ifølge eieren går hun ikke veldig stort, men holder god kontakt. Han kunne ha tenkt seg at hun tråkket til litt mer. Men i helgen tålte hun varmen godt og fikk det fuglearbeidet i finaleslippet som gjorde at det ikke var tvil om hvem som var vinneren. Resultatlisten ser slik ut:

  1. Irsksetter Lyngtrollas Si Vesla , Ulrik Myrhaug
  2. Engelsksetter Berkjestølens Rall, Nils Otto Håra
  3. Engelsksetter Guttenes AGJ Drøm, Terje Jostein Grav
  4. Irsksetter US Speed, Geir Olav Bjerkevoll.
  5. Valeras Floky, Petter Steen
    Floki

På bildet også dommerne Egil Åsli og Fredrik Engell Sæthereng.

I Fuglehunden nr. 6 kommer vi med bred dekning av UGP. Intervju med vinneren hører med.