Dommerutdanningen er godt i gang på Hjerkinn Fjellstue. I dag bestod de første ni kandidatene prøven og ble godkjente jaktprøvedommere. Neste gruppe evalueres onsdag. 


Fra venstre bak: Andreas Trefjord, Magnus Haugen, Pål Anders Wang, Ørjan Alm. Fra venstre foran: Knut Mørk, Pål Kristian Andersen, Morten Løkken, Brian Herje og Ulrik Myrhaug.

Første gruppe med Kongsvold 1 startet før helgen og avsluttet i dag, forteller Fuglehundklubbenes forbund på sin Facebook-side. I år er Kongsvold 1 delt i to grupper fordi det ble meldt opp så mange som 22 kandidater, og det er bra for utøvelsen av jaktprøvesporten. Det er nemlig utfordrende å få nok dommere til alle jaktprøvene som arrangeres rundt om i landet høst og vinter. Resten av Kongsvold 1 kandidatene starter i kveld og avsluttes onsdag.

De ni kandidatene som bestod og fra nå kan kalle seg jaktprøvedommere, er selvfølgelig lettet og glad, men det viktigste er at fuglehund-Norge får enda flere å spille på når det arrangeres prøver over det ganske land, både på fjellet, på lavland og i skogen. De ni som bestod er alle drevne hundeførere, som utøver jakt og har deltatt på jaktprøver med egne hunder.

FKF vil etter hvert dele kontaktinformasjonen til hver enkelt ferske dommer. Fuglehunden gratulerer!