Ha troen på det du gjør, og stå for det, er Lise Garbergs råd til alle som driver med oppdrett. Selv har hun så langt i år fått fire utstillingschampioner i kennelen.

Fire utstillingschampioner så langt i år er fasiten for Kennel Omnsfjelltoppen, her er  sløyfesankerne  Pink, Birk, Pink Princess og Cirkus.   (Foto: Håkon Akselsen)

Sommertid er utstillingstid og noen hundeeiere utmerker seg. Kennel Omnsfjelltoppen er et lite oppdrett av engelsksettere i Trondheim, og eieren Lise er en aktiv dame, som viser frem hundene både på jaktprøver og utstillinger. Ikke minst er hun opptatt av at et riktig eksteriør gir bedre hundehelse.

– Vi har hatt 4 kull siden 2014. Stammor til vårt oppdrett er C.I.B NORD FI UCH DKV-14-18 NORDV-14 Engertoppen`s Arven. Hun har 1. UK, 2*1.AK og 1.VK på jaktprøve. Arven vant den gjeveste utstillingen i Trøndelag i 2018, Sølvhundutstillingen. Hun er første Es som ble BIS Veteran, BIS Avl, BIS, vant beste jaktpremierte hund, Sølvhunden, og ikke minst BIS Oppdrett på Omnsfjelltoppen, forteller hun.

Lise lever for hundene sine. I sommer reiser hun land og strand rundt på utstillinger. 

Alltid prøver hun å finne hannhunder som matcher tispene, slik at hun får hunder med jaktlige egenskaper som kan håndteres av de fleste, fra nybegynnere til erfarne jegere.

  • Eksteriør er viktig å tenke på, bra eksteriør med gode vinkler som påvirker løpssettet til jakthundene slik at de kan holde over lengre perioder. Helse er en stor bit av mitt fokus. Jeg prøver å få homogene kull med fine linjer, fine uttrykk og ikke minst et godt temperament. Det blir aldri feil å se en pen hund med flotte bevegelser i fjellet, sier hun.

Hun bruker mye tid på å hjelpe valpekjøpere med alt i fra tips og råd i fjellet, oppdragelse, utstilling og ellers hva de måtte trenge hjelp til.

  • Jeg kjenner våre linjer og kan ha mange nyttige råd i forhold til dressur. Dette har gjort at jeg har fått frem mange flotte og gode hunder på jaktprøver, og ikke minst da på utstilling. Dette betaler seg i fornøyde hundeeiere, og fremming av vårt oppdrett. Det gir meg meget stor glede at mine valpekjøpere lykkes. Uten deres jobb med sine hunder i hverdagen hadde ikke kennelen oppnådd slike resultater, poengterer hun.

Flotte engelsksettere er blitt Lisas varemerke. Hun er opptatt av eksteriør. 

De har fem hunder, N DK UCH NORDV-18 Omnsfjelltoppen`s Pink er fra deres første kull, hun har 2*1.UK, 2.UK, 3.AK, 2*2.AK og 1.AK, og har hatt ett kull, der DKV-18 Omnsfjelltoppen`s Pl Cirkus ble værende i kennelen. Han har 2.UK og 1.UK, og fordi Anita Inderdal er medeier, bor han hos henne.

  •  N UCH Omnsfjelltoppen`s Ah Pink Princess er fra vårt 2. kull, hun har 1.UK, 2*2.UK, 2.AK og 2*1.AK. Hun medeies av Tor Jon Garberg og Elisabeth Bugge Olsen. Vi har også Rakbjørglia`s Dell`a Rosa som er Norsk og Svensk JaktChampion. Altså 4 Championer boende i mitt hus. Vi bruker hundene våre på jakt i skogen og på fjellet, jaktprøver, utstilling og ikke minst er de familiehunder, forteller Lise.

Hensikten med fokuset på eksteriør er å skape sunne og friske fuglehunder, som holder ut lange dager på jakt. 

Som for mange som driver med fuglehunder, er hund for Lise blitt en livsstil som hun stortrives med. Hun har også oppnådd de målene hun har hatt seg.

  •  Jeg er engasjert i hund stort sett hver helg året rundt. Jeg jobber som ringsekretær for NKK flere helger i året, har reist mye i Norge og Sverige på jaktprøver, vært i hele Norden på utstillinger. Ellers er jeg en allsidig og aktiv jeger, fortsetter hun.

I 2019 har kennelen så langt fått fire Utstillingschampioner, i tillegg til Arven, som ble C.I.B, Pink, Pink Princess så har Omnsfjelltoppen`s Ylva også blitt N UCH.

  • Drømmen for 2019 er å få ytterligere fire UCH, en jaktchampion og et flott kull i august med nye håp, avslutter Lise. Fuglehunden ønsker alle en god utstillingssommer.