Kjører du forbi Elverum og Hamar i sommer med hund bak i bilen, finnes det et fantastisk sted å lufte den firbente. Nordhue!

 

Ved å vippse en sum kan du få luftet din fuglehund uten bånd i sommer også.

Gunnar Klingwall er en av flere som har jobbet mange dugnadstimer for å ha et unikt tilbud til fuglehundeiere gjennom sommeren. Han kan fortelle følgende om den 800 mål store boltreplassen:

  • Nordhue treningsterreng er nå åpent for fuglehunder og er en fantastisk ressurs for oss som ønsker å ha hundene i form hele sesongen. Innhegningen er så stor at du nesten kan gå deg bort i den. En stor dugnadsgjeng har brukt ettermiddager, helger og kvelder til å ferdigstille gjerder og glopper som fører oss opp til 800 mål med inngjerdet terreng, med blanding av myr, skog og fururabber. Innhegningen bidrar til at vi kan slippe fuglehundene våre hele sommersesongen.

Nordhue terrenget er et spleiselag med NVK Hedmark/Oppland (snart Innlandet) og Hedmark Oppland Fuglehundklubb. Vi leier terrenget av Løten Almenning. Allmenningen har sett verdien av å ha en slik aktivitet som fanger opp behovet fra hytteeiere i nærområdet og de på gjennomreise, ikke minst alle medlemmene i våre hundeklubber fra distriktet.

Veibeskrivelse til Nordhue: Posisjon med GPS N 60 58.203  E 011 20 338, det er 300 meter å gå fra veien til gapahuken, som er i vestenden av terrenget. Det er gode parkeringsmuligheter og merket sti.

I Fuglehunden nr.4 har vi bilder fra dugnadsarbeidet og en større artikkel om dette unike tilbudet.