Noen fuglehundraser er sjeldne å se på resultatlistene som vinnere av førstepremier på høyfjellsprøver. Derfor er det hyggelig å fortelle om den langhårete vorstehhunden Luna. 

 

Liv-Jorunn med Langvassåsens Luna og dommer Reidar Håheim.

Under NM-Vinter 2019 på Andenes, som startet torsdag 28.3. med NM-lag og 4 kvalitets-partier ute i terrenget i varierende værforhold, var det en langhåret vorstehhund som gjorde en bragd, både på vegne av sin rase og seg selv. I partiet på Skarstein fikk LV Luna fuglearbeid med reis og sin aller første 1. premie AK og inngangsbillett til  vinnerklassen. Stolt eier og oppdretter var Liv-Jorunn Karlsen .

Nå er vinterprøvene en saga blott. Luna skal bruke sommeren til å forberede seg til VK. Matmor forteller at det ikke er mange i hennes rase, som får førstepremie på høyfjellet. De har gjerne et begrenset søk og er mest kjent for å lykkes i skogen. At det likevel er mulig, viser Luna.  Liv-Jorunn mener at årsaken er at de har trent i variert terreng, det har gitt resultater.

  • Når de er på fjellet, gjelder det å gå sakte og la dem søke ut, uten å lede dem for mye. De må få selvtillit til å gjøre gode søk med store nok slag, mener hun. Fuglehunden gratulerer!