Det er alltid stas å være den første til å klare noe. Grosser Münsterländer Gera ble Norsk Utstillingschampion, som den første i sin rase.

 

VAKKER: Grosser Münsterländer Gera er blitt utstillingschampion. Ikke rart eier Christian Bakke er glad.

Christian Bakke er kjent for å få frem sine hunder. Gera des Grandes Vorachyres, som i helgen fikk den gjeve tittelen NUCH, er resultat av eget oppdrett etter N S JCH NJ(K)CH Era des Grandes Vorachyrs og hannhund fra grosserens navle, Borken i Tyskland, Chico Vom Böinghook.

  • Gera har vokst opp med fire andre grossere og har nok blitt påvirket av de andre i flokken. Hun har et fantastisk bra gemytt og bryr seg ikke om noe. Så langt har hun ikke hatt mange prøvestarter, bare seks stykker, men på sin andre start fikk hun en 2. premie fullkombinert på Holleia og en måned senere fikk hun en 1. premie skog på Stange. Det er alt hun har av premiering foreløpig, men hun skal få forsøke seg mer til høsten, sier Christian til Fuglehunden. Han har stilt tispen på tre utstillinger og fikk cert på Raufoss i januar, cert på Telemark- utstillingen i mai og sitttredje og siste cert på Buskerud jeger og fiskeforenings utstilling i Sande i helgen.

 

  • Nå skal hun avlsgodkjennes og jeg planlegger valper med en Nederlandsk hannhund neste løpetid, forteller eieren videre.

Den første som blir NUCH i sin rase i Norge. Hvor morsomt er det?

  • Ja, det er veldig moro å oppnå noe med en slik liten rase. Jeg husker godt da jeg begynte å stille Era des Grandes Vorachyres på jaktprøver. Det var ikke fritt for at jeg følte meg litt som Susan Boyle eller Paul Pott når de kom til audition. Ingen har forventninger, men hundene har prestert bra, sier han og ler.

Når det gjelder veien til premiering, så driver Christian seriøst. Han har noen duer og starter veldig tidlig med at hundene skal få kontakt med fugl, slik at det ikke blir noe sensasjon senere i livet.

  • Jeg har et 55 mål stort område som er gjerdet inn, og som jeg har som dressurområde. Nå og da tar jeg inn litt hunder til trening der, siden jeg ble pensjonist mange år for tidlig og har god tid til å trene hunder. Sommerhalvåret blir det litt apporttrening samt kondisjonstrening. Sparksykkel med 4-5 hunder foran er ikke bestandig like trygt, men jeg har hunder som 20. august er i god fysisk form. Det blir også en del svømming. Om vinteren går hundene mine i hundespann eller løper løs. Jeg er overbevist om at den beste treningen for en hund er å løpe løs i løssnøen. Nå bor jeg slik til at jeg kan spenne på meg skiene rett utenfor døra og det er jo veldig greit, oppsummerer han.

 

Fuglehunden gratulerer!