Mange fjellstyrer har frist 1. april på søknad om rypejakt. Derfor haster det med å agere.

Mangler du jaktterreng og ønsker du å jakte småvilt til høsten er det lurt å begynne planleggingen nå. Det er lett å tenke at man har all verdens tid, men slik er det faktisk ikke. Bare om noen dager er fristen ute noen steder.

Det er Norges Jeger- og fiskeforening som på sin fjellside minner om akkurat dette. «Mange fjellstyrer forbereder i disse dager informasjon på nett om sine tilbud innen småviltjakt. Du må søke om å få jaktkort de første ukene hos mange fjellstyrer. Senere på høsten åpnes det ofte for fritt kortsalg hvis bestandene er store nok til å takle et større uttak av fugl. Pågangen er stor fra ivrige jegere, og rypejakt med hund er den mest populære jakta.

1. april benyttes som søknadsfrist for mange, men det forekommer enkelte fjellstyrer med andre frister. Noen benytter sine egne nettsider, andre benytter Inatur, man både administrerer søknader og foretar elektronisk trekning», står det der.

På njff.no finnes det en link du kan trykke på hvis du vil vite hvordan du går frem når du søker.

Hvis du ikke har jegerprøven, haster det med både jakt og jegerprøve, men også der er det muligheter. Over hele landet arrangere det kurs, som går enten på kveldstid eller i helger.

Og det er når du er fersk jeger at du virkelig kan nyte godt av NJFFs tilbud, for de hjelper nybegynnerne til å komme seg ut på jakt gjennom forbundets introjakter. Dette er jakt i flotte jaktterreng med erfarne instruktører. Gå inn på njff.no hvis du vil ha mer informasjon.

Mange gleder seg til høsten. Det kan lønne seg å søke om jakt i fjellstyrer allerede nå! (illustrasjonsfoto: Thomas Bull Enger)