Pointer Ørntuas I Primus til Frode Aunan gikk til topps under NM-vinter finalen på Andøya i dag.

 

Gratulerer til Frode Aunan og P Ørntuas I Primus med NM-tittel, 1VK og Cacit. 2VK gikk til ikke ukjente IS G-Tjikkom Av Miessevàrri og Ronny Jørgensen.

 

Det var rene påskestemningen da finaledagen startet i terrengene i morges, melder arrangøren, men det ble mange tomstander utover dagen, noe som kanskje skyldtes ryper som lettet lenge før førerne kom frem. Bare to hunder fikk tellende fuglearbeid: Pointer Primus leverte det beste og ble norgesmester, mens irsksetter G-Tjikkom av Miessevàrri til Ronny Jørgensen ble nummer to.

 

  • Vi har vært i tre NM-finaler, men det er første gang det har blitt premie, sier Frode Aunan, på vei hjem fra Andøya til Bodø med familiehunden Primus. Han hadde troen før årets finale fordi den firbente jaktkameraten på seks år har vist gode takter den siste tiden. Forrige helg vant han en vinnerklasse i Mo i Rana.

 

Vinterens norgesmester er etter Nemi og Point og er en hund som pleier å ta godt vare på sjansene han får, men det beste med ham ifølge eieren, er det gode gemyttet og egenskapene som familiehund. Der er han unik.

 

  • Han er herlig med barn og godtar praktisk talt alt, sier den stolte eieren. Han forteller at Primus hadde siste slipp i dag med sin niese Ørntuas Juni, ført av oppdretteren.

 

Mesterskapet gjennom var det bra med fugl, men været utfordret til tider og gjorde forholdene vanskelig. Fuglehunden kommer med en bred dekning av NM i nummer 3, som kommer ut i begynnelsen av mai. Da kommer det også et vinnerintervju, slik seg hør og bør.