I år igjen ble det breton-laget som gikk til topps i NM-vinters lagkonkurranse.

Masse fugl og stor spenning gjennom dagen, er rapporten fra Harstad og Vesterålen Fuglehundklubb, som arrangerer NM vinter på Andøya i helgen. Bak bretonlaget kom pointerlaget som nummer to. Tredjeplassen gikk til vorstehhund strihåret. Beste individuelle hund var på bronselaget, nemlig A-Beethoven av Brandsegg, en hund som har hevdet seg i toppen i mange store mesterskap med sin eier Rune Fossum.

Breton-laget vant, det bestod av Ranuakken’s Coc og Nils B Skaar, Orreskogen’s Bri og Per Johnny Skjæran og Rypkleppen’s C Ninja og Tommy Susegg Aune.

 

Slippet til beste hund er beskrevet slik:

«Beethoven tar straks føringen og jakter meget godt i medvind. Stand, reiser etappevis rypestegg. RIOS. Utreder og apporterer OK. Nikita blir på etterskudd pga. fester seg på spor. Senere ny stand på Beethoven. Har et prima fuglearbeid. RIOS. Beethoven over Nikita.

Men hunden som får et fat i premie er hun som var best på vinnerlaget, Orreskogen’s Bri, eid og ført av Per Johnny Skjæran: Slippet hun hadde er oppsummert slik: Bri tar strakt føringen. Jakter prima i motvind. The One blir inneffektiv og planløst. Bri fester stand langt ute. Avanserer i etapper til ny stand. Reiser villig og presis ryper. RIOS. Utreder og apporterer OK.»

Dommerne var Geir Stenmark og Cato Martin Jonassen.

Fuglehunden kommer med en bred dekning av NM vinter i nr.3, som er hos medlemmene i begynnelsen av mai. Inntil da gratulerer vi samtlige premierte lag!