Også i 2018 var to fuglehundraser på «10 på topp»-listen til Norsk Kennel klubb. Av våre raser var det engelsksetteren som hadde flest registrerte valper – til sammen 849.

Engelsksetteren er mest populære fuglehundrasen fortsatt.

Hvert år utarbeider NKK statistikk på de mest registrerte rasene i landet. Avl og oppdrett av rasehunder er et viktig fundament i Norsk Kennel Klubs virksomhet, og derfor kommer denne listen hvert eneste år. I 2018 ble det registrert 27.628 hunder, og det er omlag tusen flere enn i 2017.

Som nummer åtte på listen har vi gordonsetteren med 603 valper.

Mange av de mest populære hundene vi finner på topplisten, krever mye fysisk og mental stimulering for å trives optimalt, skriver NKK i sin nyhetsartikkel om temaet. Når vi går inn på listen over de 25 mest populære rasene i fjor, finner vi ytterligere to fuglehundraser; irsk setter og breton. 479 irsksettere ble registrert i fjor, hvilket får rasen inn på 15. plass, og 334 breton gjør at rasen landet som nummer 22 på listen. Begge er raser i stor vekst.

NKK beskriver de første rasene på listen som aktive og vennlige hunder, og om engelsksetteren sier de:

«På tredjeplassen finner vi engelsk setter, en fantastisk fuglehund. En energisk og svært utholdende rase som trenger masse mosjon for å trives, men en ypperlig familiehund for mennesker som er glad i å ferdes mye ute i naturen.» 

Topp ti NKK-registrerte raser i 2018
1. Border collie
2. Staffordshire bull terrier
3. Engelsk setter
4. Golden retriever
5. Norsk elghund grå
6. Schäferhund normalhår
7. Labrador retriever
8. Gordon setter
9. Cocker spaniel
10. Bichon havanais