Har du sett en engelsk setter tricolor, løpende alene i Oslomarka? Da kan det være Proffen. Eierne har flyttet ut i telt i håp om at han stikker innom.

Mange av oss vet hvordan det er når den firbente turvennen plutselig blir borte og ikke kommer tilbake. Ikke etter noen minutter, ikke etter noen timer og kanskje ikke etter noen dager. Nå letes det etter Proffen, som forsvant for mer enn tre uker siden. Han er en heldig hund, som har eiere som bryr seg.

Rømlingen er ni år og har vært savnet siden han forsvant på tur ved Sander gård i Maridalen 17. januar. Siden da har det vært flere troverdige observasjoner av Proffen, som egentlig bor i Sørkedalen. Det har vært observasjoner blant annet i nærheten av Bånntjern og ved Voksen Skog. Søndag 3. februar på Gaustadjordene, altså i området mellom Rikshospitalet og Sognsvann, kan han ha blitt sett også.

– Vi har fått inn mange tips. Mye er blitt sjekket ut av saken, men flere av tipsene er troverdige, sier Berit Fagerheim. Hun er en av ildsjelene i foreningen Rømlingen, som hjelper til i letingen med mange av sine medlemmer. At dyrevenner stiller opp på denne måten har eierne til Proffen gått ut i riksmediene og skrytt av. Det kjennes godt at de ikke er alene om å lete.

Hvor lenge kan en hund overleve i naturen midtvinters? Mange av oss har trodd at det maksimum kan gå et par uker, men det finnes flere eksempler på at det kan gå mye lenger tid. For litt siden ble en fuglehund funnet etter å ha vært på rømmen i nesten fire måneder. Den var tynn og avmagret, men ellers i ok form. Redaktøren i Fuglehunden hadde en gang en irsksettertispe som var borte på vinteren i 24 dager. Også hun var tynn, men ble frisk og rask igjen etter å ha fått hvilt og spist seg sakte opp. Budskapet er altså: Ikke gi opp!

Berit Fagerheim forteller at det fremdeles er et voldsomt engasjement i leteaksjonen etter Proffen. Folk drar til og med på natten og leter. Eierne til Proffen har også et stort nettverk, og det er mange som hjelper til. Mange hos oss går lange turer, både på ski og på beina, sprer lapper i postkasser og prater med folk.

Tidligere denne uken flyttet Proffens eiere ut i et telt i marka, der de håper at Proffen skal kjenne gode og velkjente lukter. Derfra leter de videre etter hunden.

Da Proffen forsvant, hadde han på seg en rød sele, men det er slett ikke sikkert han har selen på seg lenger.

Rømlingen oppfordrer folk til å lete i alle uthus, garasjer, stabbur, dukkehus og andre steder, der Proffen kan ha funnet seg et sted å være. Se også om det er søppelkasser som er veltet eller forsøkt veltet.

Vet du noe om dypt savnete Proffen, ta kontakt med eierne på tlf 91 69 40 04.