Denne helgen braker det løs; flere steder i Norge arrangeres årets første vinterprøver for stående fuglehunder.

Jaktprøvesesongen er i gang. Fire prøver går av stabelen allerede denne helgen. Harstad og Vesterålen fuglehundklubb arrangerer Nordmelaprøven, Rogaland fuglehundklubb arrangerer sin prøve i Sirdal, Karlsøy JFF arrangerer sin prøve på Vannøy/Ringvassøy og Tiur`n Jakt Hoinn og Fiskeklubb JFF arrangerer for første gang vinterprøve. Den blir avviklet i Stjørdal/Meråker-området.

Det blir med andre muligheter mange muligheter for å få vist frem hunden sin, eller å forsøke å få til det man håper på. I månedene som kommer blir det nye muligheter også, praktisk talt over hele landet. Før vintersesongen er over vil hele 61 prøver være avviklet.

Høystatusløpene denne vinteren går på følgende dator: NM-Lag på Andøya 28.mars. NM-individuelt 29.- til 31.mars – også det som vanlig på Andøya. Femte og sjette april arrangerer Agder fuglehundklubb Sør-Norsk Mesterskap for unghunder. Helgen etter det igjen – 12.- til 14. april arrangerer Vest-Finnmark fuglehundklubb sin tradisjonelle Arctic Cup for unghunder i Alta-området. Disse høystatusløpene vil bli omtalt i bladet Fuglehunden nr.3, som kommer til dere i begynnelsen av mai.

HÅPET: Håpet for oss alle er at vi ser vinterrypa når vi stiller til start på jaktprøver. Det sies at det er en bra vinter i så måte. (Illustrasjonsbilde: Siri Walen Simensen)

Husk også at vintersesongen varer lenge. Ofte er det tungt føre tidlig på vinteren og det blir bedre når det går mot vår. Sesongen avsluttes med ikke mindre enn syv prøver siste helgen i april.

Husk at utallige frivillige praktisk talt gir av hele sin fritid til å arrangere prøver. Vi ser gjerne at dere tar bilder av ildsjeler og sender sammen med noen hyggelige ord til oss.