I nesten tjue år har Eva Lem gledet fuglehundeiere med å holde gratis dressurøkter i Oslo. «Hun fortjener virkelig å hylles», sier Andrine Wefring.

Var det ikke det vi visste; fuglehund-Norge er full av positive og velvillige mennesker, som gir av sin tid. Noen går utover det gjennomsnittlige og en av dem er en dame i Oslo, som har engelsk setter. På vegne av mange skriver en takknemlig deltaker, Andrine Wefring:

«Jeg vet ikke hvordan det hele startet, men siden 2002 har Eva hatt dressurtrening for Nesk i Gardeleiren på Huseby en gang i uken. Dette er et utrolig flott tilbud for alle, både nybegynnere og mer erfarne. Det er et lavterskeltilbud som ikke koster noen ting. Eva stiller opp på frivillig basis. I utgangspunktet er det et tilbud til medlemmer i Nesk, men andre raser dukker jevnlig opp, de også.

Eva har bidratt til utallige medlemskap i Nesk via treningene hun holder, også medlemmer med andre raser enn ES. Hun fikk gullmerke fra Nesk i 2015.

Siste trening før jul rigger Eva alltid til med fakler, gløgg og hjemmelagete kaker. Avlysning av treningen skjer kun hvis det er så glatt at det er livsfarlig å bevege seg utendørs.

Eva har masse kompetanse og er flink til å formidle, og alle får like vennlig behandling.  Hvor hun har lært det, vet jeg ikke.

Da jeg traff henne første gang for drøyt 6 år siden hadde hun Sheila. Da hun døde fikk Eva Ruby, som er cirka 3 år.

Eva Lem er av ildsjelene i Fuglehund-Norge.  En gang i uken holder hun gratis dressurssamlinger i Oslo.

I tillegg til onsdagstreningene har hun også vært Neskgeneral på Camp Villmark i cirka de siste fem årene.

Historien om hvordan dette tilbudet startet, kjenner vi ikke detalj. Eva blir 69 år i år og er med på turer og henger med på mange aktiviteter. Hun er et av medlemmene i Pink Prosecco team blant annet sammen med Ann-Kristin Granung, Bente Bache, Grete Sætrang og Anne-Grethe Sætrang.

Fuglehunden har snakket med oppdrettere som pleier å anbefale valpekjøpere å møte på dropp-inn treningene til Eva. De sier at tilbudet hennes har gitt verdifull sosial trening i tillegg til dressurhjelp. Unisont sies det: Hun fortjener masse skryt! Til de som vil se hva dette er: Treningene skjer onsdag klokken 18.00 ved Gardeleiren i Husebyskogen.

Eva har holdt på med fuglehund i nesten tretti år og kaller opplegget et tilbud om lydighetstrening og sosial trening.