Tusenvis av to- og firbente kommer til å befinne seg på Norges Varemesse i Lillestrøm i helgen. Årsak: Arrangementet Dogs4all.

Forhandlere av hundefôr og hundeutstyr kommer til å stå side om side med raseklubber og andre hundeorganisasjoner. Mange fuglehundeiere kommer til å være der, ikke minst fordi et rekordhøyt antall skal delta på utstillingen Nordisk Vinner idag og/eller Norsk Vinner søndag.

At helgen står i hundens tegn er programmet et bevis på. Det er aktiviteter for hunder og barn og hunder, og foredragsholderne er mennesker som driver dedikert med hund på et eller annet fagområde. Veterinærer er tilstede og svarer på spørsmål. Det blir også hundeshow.

Har du en lydig hund? Da kan den bli med i Norgesmesterskapet i «sitt og bli». Kvalifiseringen foregår i dag, fredag, i regi av Oslo hundeskole. I dag er det også mini valpekurs i praksis.

Andre tema du kan lære mer om er språk, adferd og problemløsing. Er du usikker på hva slags signaler hunden din gir, om den passer på deg, er sint eller bare vil leke, så er dette noe for deg.

Vil du bare glede deg over hund? Da kan du se på barn og hund i et danseshow. Eller du vil lære mer om pelsstell? Da er det muligheter for mer kunnskap om dette også.

Hundekjører Lena Boysen Hillestad snakker om sitt liv med hund i et foredrag og du kan prøve sparkesykkel med og uten hund. Lawson Vallery , som er kjent i hele Norge for sin oppdrett av Spaniel og leverer hunder til forsvaret, tollvesenet, politiet, NAV/fengselshunder, samt til servicehunder og barn med spesielle behov, gir et innblikk i hvordan de finner rett hund til rett oppgave, og hvordan hundene trenes. På uteområdet blir det huskykjøring for barn.

Mange av oss har behov for litt hjelp. Hvordan reagerer hunden din, og hvor god kontroll har du på din hund i forstyrrende miljøer? Dette kan du få hjelp til å håndtere gjennom foredraget «Få bukt med dårlig atferd på tur».

Søndag er det finaler i diverse konkurranser, blant annet «sitt og bli», og det er tid for den store raseparaden, der hele spekteret av hunderaser i Norge viser seg frem.

 

HUND I FOKUS: Hund står i fokus under Dogs4all i helgen og mange fuglehunder skal delta på utstillingene Nordisk Vinner og Norsk Vinner, som går i morgen og lørdag. (illustrasjonsbilde: Anne Grethe Sætrang)

SITT OG BLI: I helgen arrangeres det NM i «Sitt og bli».( Illustrasjonsbilde: Arkiv)