Hver tirsdag på ulike steder i Bærum stiller hun opp og instruerer ivrige fuglehundeiere. Anne Grethe Sætrang fortjener definitivt å få en TAKK.

«Hvordan får hun tid til alt? Hun stiller opp overalt og er alltid like positiv, hjelpsom og blid. Ingen over og ingen ved siden», sier en fuglehundeier, som ringer for at vi skal hylle Anne Grethe. Han er ikke den eneste som mener det. Både i Norsk Engelsksetterklubb og diverse klubber som arrangerer jaktprøver har de nytt godt av hennes alltid tilstedeværende velvilje. Og så er det gratiskurset da, som i går ble holdt på Eiksmarka i Bærum, i minusgrader og mørke. Trofastsom alltid stilte hun opp der og ga gode råd og tips.

«Dressurkvelden ble tilbrakt på Eiksmarka under et par gatelys med stor stemning i halvmørket og -8 grader. Hun er en gledesspreder!», var den glade beskjeden fra en av dem som var der. Fuglehunden vet at trekkhundmiljøet har hatt den samme gleden av henne som vi har nå, og de skulle helt sikkert ha ønsket at hun fortsatt ga dem all sin fritid, men det er fuglehundmiljøet som er den heldige nå.

De fleste som holder kurs tar betalt for å instruere, men ikke denne damen. Hun gir sin tid og kunnskap bort helt gratis. Da vi ringer til henne ler hun og forteller at det hele startet i 2000, etter at noen damer i Norsk Vorstehhund klubb hadde vært på samling i Sverige. «Hvorfor ikke fortsette å trene og møtes også etter at vi er kommet hjem?», tenkte de. Anne Grethe og Nina Smidtsrød tok grep. Da Nina flyttet, fortsatte Anne Grethe alene.

– Det var i utgangspunktet et tilbud rettet mot jenter, og det var meningen at det skulle være en aktivitet med lave skuldre. Med årene har det sneket seg inn noen menn og nå er det ofte halvt om halvt med mannlige og kvinnelige fuglehundeiere, sier hun.

Dressurkveldene holdes hele året, en time hver uke, uansett vær. Forrige uke møtte 26 fuglehundeiere, i går 16. Instruktøren sier at hun synes det er morsomt å gi av sin tid på denne måten, men også meningsfylt. Hun ser at instruksjonen gir resultater og at folk får det til.

Denne damen sier alltid ja. I nesten tjue år har hun hver uke gitt en time av sin tid for å dele sin kunnskap om dressur av fuglehund.

 

Anne Grethe Sætrang på dressurkveld i går. Ti minusgrader ingen hindring! (Foto: Torstein Dehn)