15-årige Agnes Therese Dervo kjørte inn til EM-sølv i snøresykling for junior med sin vorstehhund korthåret, hvilket er en prestasjon, men Tilla har også ti premieringer på jaktprøver.

Flere og flere bruker fuglehunder på flere arenaer. Ikke minst vorstehhundene seiler frem som de allsidige fuglehundene. Nylig ble en strihår godkjent narkotikahund i politiet. Korthårete Tilla, som trakk Agnes Therese til sølv i EM, fikk også 2 x 2. premie AK på jaktprøve med Liv Dervo som fører for ikke lenge siden. Fra før hadde hun to 2. AK, pluss seks andre jaktpremier i unghund og åpen klasse på lavland, fjell høst og vinter. Til helgen starter hun på skogen.  Med andre ord har tispen mange talenter.

Eier Liv Dervo i Nannestad sier følgende om den trekkvillige og jaktglade hunden: Tilla overrasker meg stadig, ikke minst i fuglearbeidene. Fra første situasjon har hun vært komplett rolig. Hun er en enkel hund å jobbe med og er i tillegg veldig trekkvillig. Det er slik hjemme at jeg som jaktinteressert og Agnes som hundekjører kappes om å få bruke henne.

Da de kjøpte Tilla var det for å ha en trekkhund til datteren, men Liv har drevet med jakthunder i tjue år og ville sjekke ting ut. Det har vist seg at Tilla er den perfekte kombihund. Korthåren har trukket tenåringen til to NM-gull på barmark i tillegg til sølv i EM, men matmors plan er å føre henne til 1. premie AK på jaktprøve også.

Datteren i huset, som fyller 16 om to dager, har store planer for Tilla som trekkhund. De ble kretsmester sammen vinteren 2018. Tillas foreldre er Noss og Jonskollen Frode og oppdretter er hundekjører Solveig Aaseby.

På bildet er Agnes Therese og familiens yndling, Tilla, etter at de fikk sølv i EM.