Så langt er det blitt litt stang ut for den norske VM-deltakerne, men de er optimistiske og satser på litt mer flaks når St. Hubertus starter i morgen og VM har sin siste dag lørdag.

Deltaker Lars Farnes, som fikk ett fuglearbeid på sin breton i dag, har sendt oss følgende rapport:

I dag var det på de kontinentale 50 og 49 britiske til start på VM s første dag. Terrenget var vekslende mellom vinranker, olivenlunder, nypløyd mark, høyt tørt gress og stubb. Temperaturen varierte fra 10 grader om morgenen til 28 om ettermiddagen. Vinden dreide hele tiden og varierte fra null til to sekundmeter. Kort sagt var det krevende forhold, og det var de mest erfarne hundene som lyktes i dag. Kun 13 hunder ble premiert.

Av de norske var det ingen som forbrøt seg. Bølhøgda’s Jennie var nærmest premie i dag etter godt fuglearbeid med påfølgende apport. Senere under nytt fuglearbeid, hvor hun avanserer, støkker dommer fugl bak Jennie og da avsluttes hun dessverre.

De andre har hatt utfordringer med fløytebruk hos makker, manglende vind og utfordrende rødhøner. Dette er store kull som løper fort og langt. Betydelig mer enn fasanene hjemme. Selv med gode forberedelser og god trening her i Spania ser det ut til at det kreves lengre tids erfaring på denne type fugl. Nå ser vi frem til St. Hubertus i morgen med Fredrik og Peppa, Øyvind og Krageborgs Mabel.

Fuglehunden følger opp! På bildet de norske VM-deltakerne: Fra venstre Robert Gill, Elisabeth Kallevig, Fredrik Engell Sæthereng, Øyvind Andren og Lars Farnes.