Vær varsom

Hjem/Nyheter/Vær varsom

Generalsekretær Espen Søilen i Norges Jeger og Fiskerforbund ber jegere tenke seg om før de legger ut bilder av døde dyr de har skutt.

TENK: Bilder av døde dyr vekker ofte reaksjoner. Friske ryper, derimot, synes alle er vakre. Foto: Thomas Bull Enger

Mange jegere liker å legge ut «skrytebilder» av seg selv, hunden og felt bytte, eller bare av byttet, på Facebook eller andre sosiale medier. Nå ber Søilen gjennom nrk.no sine medlemmer om å være varsomme når de deler bilder i sosiale medier.

– Vi forstår veldig godt at jegere ønsker å legge ut bilde og synes det er en fin måte å vise fram jakt på. Men vi ber de være litt forsiktige og tenke gjennom hvordan disse bildene blir tatt, uttaler han i intervjuet med den statlige mediekanalen.

Å jakte er høyt akseptert i Norge på grunn av våre lange jakt- og fangsttradisjoner, men gruppen mennesker som reagerer sterkt på at dyr drepes, vokser. Bilder av skutte dyr oppfører mange av dem og fører til voldsomme reaksjoner på fangstbildene, også av ryper eller skogsfugl.

– Vi vet at en liten gruppe av befolkningen er imot jakt og at bildene som legges ut av skutte dyr derfor kan være en anledning til å reise en diskusjon om jakt. Likevel er det et overveldende flertall av befolkningen som aksepterer jakt og som mener jegerne gjør dette på en skikkelig måte, sier generalsekretæren i NJFF.

Bakgrunnen for artikkelen på nrk.no er reaksjonene en jeger fikk etter å ha lagt ut bilder av seg selv, poserende ved et dødt dyr. En vestlandsjeger sier i intervjuet:

– Jeg anbefaler å bruke litt tid på å legge dyret slik at det ser fint ut, sørge for at det ikke blir for mye blod og gørr. Man skal ha respekt for viltet, selv om det er dødt. For rypejegere handler det om ikke å vise en hyttevegg full av skutt vilt, slik at det kan se ut som om man har skutt hele bestanden. Det kan få motstanderne til å reagere sterkt.

Du kan lese hele intervjuet her: https://www.nrk.no/sognogfjordane/_-det-a-posere-i-lag-med-eit-dodt-dyr-er-ikkje-god-latin-i-somme-krinsar-1.14238737

 

2018-10-12T11:04:16+00:00 Av |Kategorier: Nyheter|