Det ble engelsksetter Høgmyrstuas Rypa, med eier og fører Svein Fjellheim som gikk til topps i NM lavland i Hamar i dag.

Finalen ble avholdt i varmt og vindfullt vær med varierende tetthet av fugl, men den som tok vare på sjansene sine og imponerte mest, var en liten og lett engelsksettertispe med besnærende løpesett og flott søk.

– Selvfølgelig er jeg glad, sier Svein Fjellheim. Han har sagt til venner at den firbente jaktvenninnen er den beste lavlandshunden, og i dag fikk han vist dem at han har hatt rett. Ett flott fuglearbeid med reis, uten noen minus og med imponerende søk, ble hun ikke bare Norgesmester, men fikk CACIT og kan sannsynligvis også kalles jaktchampion.

NORGESMESTER LAVLAND 2018!! Høgmyrstuas Rypa, e/f: Svein Fjellheim.

Gratulasjonene har strømmet på i timene siden finalen ble avsluttet. Svein forteller at Rypa er hans femte fuglehund og hans første engelsksetter. Fra hun var ung har hun vist seg som en talentfull fuglehund både på skog, høyfjell og lavland. Selv tror han det har med å gjøre at han tidlig preger valpene sine med å gå turer i skogen med dem. Der plystrer han av og til for å fortelle dem at de må følge med på hvor han er.

– Den største styrken til Rypa er at hun har en voldsom motor og er lett å føre. Det eneste minuset er at hun kaver seg opp på jaktprøver hver gang det er slipp, forteller eieren. I fjor fikk NM-vinneren 1. VK kvalifisering og 2. VK finale på Mjøsprøven. Hun har dessuten 3 x 1. premie AK på skog, to av dem fikk hun to prøver på rad på Holleia, hvilket hun sannsynligvis er den eneste engelsksetteren som har klart.

– Hun har hatt et valpekull og jeg planlegger et nytt i november. Listen over valpekjøpere er lang, forteller Svein. Fuglehunden gratulerer så mye med norgesmestertittelen. I nummer 6 av bladet kommer vi med et større vinnerintervju.

 

2.VK NM Finale Lavland 2018 til Smølarypas Texas Hold’em, eier/fører Cato Jonassen.

3.VK NM Finale Lavland 2018 til J-Tyfon Av KjerringholmE/f: Randi Halvorsen.