(Foto: Dogtech)

Jegere som jakter med hund i områder der det er ulv, har tatt nye virkemidler i bruk; beskyttelsesdekken med nagler og dekken som gir ulven elektrisk støt.

Det er tv2.no som i en artikkel forteller om det nye utstyret, som er å få tak i, og at det er frykt for ulveangrep som er årsaken til det spesielle utstyret, kommer tydelig frem.

– Det er klart at når flere og flere bikkjer blir tatt, så forsøker man så godt man kan å beskytte hunden. Folk er jo glade i hundene sine, sier Knut Arne Gjems til TV 2. Han er leder for Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) i Hedmark og har brukt ulike vester i flere år, både vester med pigger og vester med strøm.

(Foto: Dogtech)

Og vestene er kommet for å bli, for ulvebestanden øker både i Norge og Sverige. I Østfold er det mange jegere som har tatt i bruk dekken som beskytter den firbente jaktkameraten. Ifølge NRK har Rovviltprosjektet i Hobøl, Spydeberg, Skiptvet og Våler til og med finansiert vester til de lokale jaktlagene. Dette skyldes at de har et etablert ulverevir i distriktet, det såkalte Hobølreviret. Det gjør at det hele tiden er en fare for angrep både på husdyr og jakthunder.

I sommer er flere hundre sauer blitt drept av ulv rundt om i Øst-Norge. Nå mener mange at det er både nødvendig og absolutt en fordel å bruke nagldekken.  Senest på tirsdag ble det tatt en hund mellom Nord-Odal og Eidsvoll, langt utenfor ulvesonen. Ulveangrep på hund har flere ganger skjedd i Fet kommune og også fuglehunder er blitt drept.

Skal du jakte i et område der kan være ulv, kan denne informasjonen være ok å få: En skikkelig vest koster nærmere 5000 kroner. Materialet er basert på kevlar, og vesten/dekkenet er utstyrt med pigger i rustfritt stål. Ifølge produsenten beskytter produktet mot angrep fra både villsvin og ulv.

Du kan lese artikkelen i sin helhet her: https://www.tv2.no/nyheter/10119977/