I morgen starter alvoret for de norske deltakerne som er i Spania for å delta i VM for stående fuglehunder.

De norske deltakerne er på plass og ser frem til dagene som kommer. I morgen starter det hele med Middelhavs Cup. Fra morgenen av er det presentasjon av lagene, veterinærkontroll og konkurransens første dag. Tirsdag går finalen.

Fuglehunden har fått informasjon fra deltaker Elisabeth Kallevig, som deltar på det norske laget med britiske raser. Hun forteller at det onsdag er trening for de nasjonale lagene, i tillegg blir det en presentasjon av de som skal starte i St. Hubertus og VM.

Som alltid i VM-ukene blir det en høytidelig ramme rundt arrangementene. Seremonier blir det flere av. Treninger også. 24. og 25. oktober får deltakerne i St. Hubetus, som er som et VM i praktisk jakt, anledning til å trene i nærliggende områder. Det meldes om terreng som er litt mer likt det vi er vant til hjemme enn det var f.eks i Danmark, der det er mest store åkere og jorder.

26.oktober skal det konkurreres både individuelt og mellom lagene, og så, når vinnere er kåret, avsluttes uken med stor gallamiddag lørdag 27. oktober. Fuglehunden kommer til å lage en oppsummeringsartikkel til nummer 1. 2019 og skal forsøke å følge opp med resultater når konkurransene er i gang. Det er bare å krysse fingrene for de norske deltakerne, som har forberedt seg godt.

 

Elisabeth Kallevig og Robert Gill konkurrerer på det norske laget for britiske raser.

 

Klar for å yte sitt beste for Norge: Lars Farnes.

 

Fredrik Engell-Sæthereng er på plass i VM igjen.

 

Øyvind Andren er spent.