Heder til Elin

Hjem/Nyheter/Heder til Elin

I dag morges ble Elin Wittusen tildelt Norsk Kennel Klubs oppdretterpris under oppropet på NM lavland.

Det er en prestisjefull pris Elin har fått og de aller fleste vil være enige iat få fortjener den bedre enn henne. Gjennom mange tiår har hun gjennom Kennel US  jobbet for å fremme irsksetteren som jakthund. Når rasen i dag fremstår som så jaktlig bra som i dag, er det uten tvil takket være hennes innsats, både gjennom å importere hunder med sterkere stand instinkt og så senere drive bevisst avl med å krysse norske og amerikanske linjer.

Mye skal til før en oppdretter får oppdretterprisen. NKK sier det slik:

«Oppdretterprisen kan tildeles en person som kan vise til eget oppdrett av rasehunder med fremragende kvalitet. Oppdrettet skal i sin bredde være preget av hunder som viser oppdretterens evne til et suksessfullt oppdrett av hunder med meget høy kvalitet – alt tatt i betraktning rasens eksteriør og bruksegenskaper. Prisen er personlig.»

 

 

Fuglehunden snakket med en sjokkert og rørt Elin rett etter utdelingen.

– Jeg hadde en hund på venteliste i AK og ventet på å få vite om vi fikk plass da det ble annonsert. Jeg ante virkelig ingen ting og ble helt satt ut. Det er fantastisk. Ikke minst var det fint med alle klemmene og gratulasjonene fra folk rundt. Dette er rett og slett veldig hyggelig, sier hun, og er tydelig beveget.

Og damen fortsette å avle. Fremdeles forsøker hun å avle hunder som har de egenskapene hun savnet på irsksetteren i starten, det vil si hunder med godt standinstinkt, sekundering, dresserbarhet og godt gemytt. Fuglehunden gratulerer med hederen!

 

2018-10-14T09:21:08+00:00 Av |Kategorier: Nyheter|