Fordi Salten Fuglehundklubb har 20-års jubileum i år, var de vertskap for Fuglehundtinget 2018, og det ble på alle måter et vellykket og flott arrangement.

Mange klubber var representert under Fuglehundtinget og det var fine og saklige diskusjoner.

-Vi hadde et flott opplegg rundt Fuglehundtinget. Fredagen startet som vanlig med temakveld. I år var det diskusjon av revisjonen av jaktprøveregelverket. Etter temakvelden var det Rib-tur med fire båter til vakre Saltstraumen. Det var greit vær, men som vanlig i Bodø en liten bris fra sør-vest som leverte noe sjø over Saltfjorden. Etter 1,5 times sightseeing ble turen avsluttet i Saltstraumen og Tuvsjyen. Der ble det servert middag tilberedt på eldgamle tradisjoner fra steinalderen i kokegrop. En trivelig kveld med god mat og flotte rammer, oppsummerer leder Hans Einar Enoksen på vegne av FKF.

Selve Fuglehundtinget startet lørdag morgen. Det var i år ingen store saker utenom revisjonen. Revisjonen ble gått gjennom punkt for punkt, og det var knyttet stor spenning til endringsforslagene til høystatusløpene for unghunder og NM-lag.

-Sakene hadde tidligere vært igjennom en grundig prosess og høring i organisasjonen. Noen av sakene hadde vært diskutert livlig på sosiale medier i tillegg. FKF er veldig glad for at diskusjonene har foregått saklig. Forslaget om 3 x Norsk Derby fikk ikke flertall og da ble endringene av tidligere Forus Open og Arctic Cup vedtatt med nye regler, lik reglene i Norsk Derby, forteller Enoksen, og legger til at Unghund Grand Prix og Sør-Norsk Unghundmesterskap går som tidligere.

Det ble et eksotisk Fuglehundting i Bodø med ribtur på programmet.

Raseklubbene som eier NM-lag var delt i to om endringene av gjeldende regler. Ingen av forslagene fikk flertall og dagens regler fortsetter som før.

Når det gjelder Fuglehundklubbenes forbund er det sikret både kontinuitet og nytenkning i det nye styret.

-Elisabeth Kallevig og Gry Eriksen ble gjenvalgt i styret. Sigmund Nyborg og Torstein Dehn er blitt valgt inn som nye varamedlemmer i styret i FKF og vi gratulerer dem med vervet, sier lederen i forbundet. Han forteller at Dag Skarpodde var møteleder, noe han har vært ni ganger tidligere, og også i år gjennomførte han dette på en utmerket måte.

-Dag har nå meddelt at dette var siste gangen han var møteleder og FKF takker han for bidraget gjennom mange år og leter etter hans erstatter, sier Enoksen. Han budbringer følgende fra FKF-styret: Takk til alle bidragsytere for et trivelig og godt Fuglehundting med gode diskusjoner og bidrag.