Holdningskampanje 2018

 

 

Som en naturglad nasjon er vi opptatt av friluftsliv. Vi verdsetter naturen og vi bryr oss om biologisk mangfold. Turer i skog og fjell er norsk tradisjon, og vi oppfører oss respektfullt der vi ferdes – også med hund. Vårt felles ansvar krever teamwork!

Kampanjen #hundibånd

Norsk Sau og Geit har i fire år nå laget holdningskampanjen #hundibånd, god dyrevelferd for alle. Som tidligere år ønsker NSG også i år å sette fokus på positive holdninger rundt båndtvang.

Årets kampanje handler om at vi som ferdes i naturen skal opptre respektfullt der vi ferdes – også med hund. Vi må spille på lag med naturen og tilpasse oss lovverk, årstid, lokale forhold og andre dyr og mennesker. Det sies i presseskrivet:

Fra 1. april til og med 20. august er det generell båndtvang i Norge. Dette gjelder alle, og er et av flere tiltak som iverksettes periodisk gjennom året for å håndtere overlappende interesser. Dette er et felles hensyn på lik linje med det generelle bålforbudet som skal hindre skog- og lyngbrann, jakt- og fredningstid for vilt, eller begrensninger ved motorferdsel i utmark. I en del områder kan det også være utvidet eller ekstraordinær båndtvang, og det er viktig å gjøre seg kjent med lokale tilpasninger i regelverket.

For at vi skal kunne ferdes i naturen og at det skal være plass til alle må vi tilpasse oss lovverk, årstid, lokale forhold, og andre dyr og mennesker. Slik bidrar vi til en kollektiv ivaretakelse av norsk natur, og vi er bevisst vårt ansvar når vi ferdes ute.

Hjelp bonden og reindrifta å verne om beitedyra på sommeren, og skån viltet med sine små fra løse hunder, på samme måte som vi ellers etterkommer øvrig lovverk og bestemmelser når vi ferdes i marka. Sammen er vi på lag med naturen!

Husk at det mange steder i landet er inngjerdete lufteområder til hund. Dersom det ikke finnes der du bor, så se om det kan la seg gjøre å få til et slikt tilbud.