Med en fantastisk ramme ble Bodøprøven 2018 avholdt med base på Saltfjellet Hotell Polarsirkelen.

På lørdag hadde vi to VK parti og 3 kvalitetsparti ute i fantastisk terreng både på Saltfjellet, Misvær og Beiarn. For mange av deltakerne var dette nye terreng som de ikke hadde gått i før.

VK Lørdag gikk i henholdvis Osbakk og Skjevlfjellet.

I Osbakk dømte Øystein Nilsen og Rolf Sandstrøm, her var det Oddvar Trøen med ES Saratuva`s Iba som gikk helt til topps og fikk 1VK m/CK.

På Skjevelfjellet dømte Daniel Østensen og Dagfin Fagermo, her var det 3 premierte, 3VK GS Gullura`s Shana – Gøran Helgesen, 2VK B Reisavannet`s JC Rappi – Åge Johan Lekanger og 1VK m/CK IS «US» Tixi – Hege Olsen/Andreas Bjørn

Hege Olsen og Andreas Bjørn med US Tixi og Bjerkaasens BES Toxic 1VK m/CK, 1VK m/CACIT og 1UK.

Finalen fikk tildelt terreng Skjevlfjellet og ble dømt av Svein Sellie og Dagfin Fagermo, de hadde med seg 9 hunder fra lørdag. Til slutt var det Andreas Bjørn og «US» Tixi, eid av Hege Olsen som sto igjen alene på topp, en velfortjent 1VK m/CACIT. Hege Olsen gikk i UK med parets andre hund Bjerkaasens BES Toxic der hun innkasserte en flott 1UK, altså en flott helg for de to med 100% 1.premie i helga med en CK og en CACIT i tillegg. Toxic ble og kåret til søndagens beste UK hund med sine 3 fuglearbeid og vant ett gavekort fra Hundegaard.no

Det var flere deltakere som virkelig lyktes i helga, GS Marco til Frank og Katrine Westvik fikk 1.UK både lørdag og søndag, det samme gjorde Stig Toven og ES Ryheimen`s T White Runa, Runa ble og kåret til prøvens beste UK hund og vinner av Autopartsprisen,

Bjørn Tore Flatvoll-Pedersen og Vargnesets Steffi 1AK

Steinar Skogli med B Aila av Valhall og ES Vargneset`s Steffi til Irene og Bjørn Tore Flatvoll-Pedersen fikk begge sine velfortjente 1.AK og er da klar for VK.

Steffi ble kåret til søndagens beste AK hund og vinner av Evidensiaprisen, ett flott varmedekken fra Non-Stop.

Aila fikk 2.AK lørdag og ble kåret til lørdagens beste AK hund og vinner av Fotohuset Johnsonprisen, en flott kikkert.

Beste UK hund på lørdag ble P Rokkomborres Cara til Rolf Petter Melseth, de vant Dekkmannprisen, dekkhotell, hjulskift og vask til en verdi av 2500,-

Det må og nevnes at en ung herremann ved navn Simen Østensen(15) hadde sin VK debut i helga, han fikk 1.AK på P Vakkerdalens Eila forrige helg i Hattfjelldalen, han var med i to runder, men holdt ikke helt til finaleplass. Vi ser han nok i VK igjen snart.

Av totalt 114 startende ble det 30 premierte noe som gir en premieprosent på 26,3%, noe vi ser oss meget godt fornøyd med.

På søndag premierte Stig Even Edvinsen 8 av 10 hunder på sitt parti Nydalsheia – noe som er ganske så fantastisk! Det var veldig mye fugl i dette terrenget og mange hunder som tok vare på sine sjanser. Det skadet nok heller ikke at dommeren er lokalkjent i området og omtrent er på fornavn med alle rypene på hele Nydalsheia.

De premierte fra det flotte partiet :

2.UK IS «US» Susi – Tom Rasmussen (e: Elin Wittusen)

2.UK B Shulegan P´ Ivi – Sture Wilmann

2.UK IS Hadseløyas Lykke – Bjørn Ove Moum

1.UK ES Ryheimen´s T White Runa – Stig Håvard Toven

2.UK ES Bomstein Kaisa – Tore Geir Følvik

2.AK B Glomfjellets Ft Tarzan – Aleksander Gumdal/Julie Embrå

2.AK ES Vargneset`s Zack – Mikael Østensen

3.AK GS Junkerens Tuva – Linda Rønning

 

Underveis i prøven ble det postet vakre bilder på Instagram under #fuglehundbjff #bodøprøven2018 og mange hjemmesittere kunne følge med på @fuglehundbjff og på Facebook på Fuglehundgruppa Bodø Jeger og Fisk og arrangement Bodøprøven 2018.

 

 

 

Tusen takk for en flott prøvehelg, håper vi ses igjen til neste år, prøveleder Benedicte Munkvik og B Tromsørypas TS Nala.