Nå vet vi at hunder på rømmen kan overleve ute i dagevis, selv om det er minus tjue kuldegrader. Engelsksetterne Terra og Mocca ble funnet i live etter en uke i Meråkerfjellet.

Det er Adresseavisen som bruker en side på den gledelige utgangen i en sak, som har vært delt på Facebook av hundeeier Børge Hansen. Han er sønn av Kjell Hansen, en meget merittert og respektert fuglehundmann, far og sønn har sammen Kennel Tarpan`s, som gjennom mange tiår har fått frem gode engelsksettere. Fortvilelse er snudd til glede hjemme hos de to mennene. De lette hver dag i en uke.

Hvor lenge klarer hunder seg ute i fjellet om vinteren? Spørsmålet har vært stilt mange ganger. I denne saken ble det funnet både liggegroper og hundemøkk. Det viser at de både graver seg ned for å få ly, og at de finner ting å spise, selv om det med menneskeøyne ikke finnes særlig med føde for en hund. Først og fremst viser denne saken hvor viktig det er ikke å gi opp og avskrive bortkomne hunder. De er mer robuste enn vi ofte tror.

Adresseavisen skriver:

De to engelsksetterne hadde vært savnet i Meråkerfjellene siden forrige søndag, da de forsvant i forbindelse med en skutertur.

Søndag ettermiddag ble det lagt ut et bilde på Facebook av de to hundene sammen med Børge Hansen, som har stått i spissen for leteaksjonen.

– Hundene er akkurat funnet i live, skriver avisen Stjørdals-Nytt på sine nettsider søndag ettermiddag.

Dette bildet ble lagt ut på FB i går. De glade eierne Kjell og Børge Hansen med mor og datter Terra og Mocca.

Det var sist søndag Børge Hansen la ut en savnet-melding i en Facebook-gruppe. Hundene forsvant i forbindelse med en tur inn i fjellet med skuter, og hadde siden ikke blitt sett etter mange søk over store områder i nærheten av Meråker, Selbu og Tydal.

Det var snakk om to tisper som er savnet, Mocca (6) og datteren Terra (1). De skal ha løpt ut av skutersporet i fjellet, og forsvant dermed i nærheten av Mannseterbakk. Det var Stjørdals-Nytt som først omtalte saken.

På Børge Hansens Facebookside ble det lagt ut et bilde av de gjenkomne, firbente jaktkameratene. Sitatet, som alle bør ta med seg, er: Man skal aldri gi opp!

Hvis du vil lese mer, gå inn her:

https://www.adressa.no/nyheter/trondelag/2018/03/04/Fant-savnede-hunder-i-live-etter-%C3%A9n-uke-i-fjellet-16208368.ece