Synes du det er kaldt ute, synes sannsynligvis hunden din det også. Det betyr at du må tenke deg om før du trener eller går lange turer.

Frostskader både på poter, kjønnsorganer, ører og hale kan oppstå når det så kaldt som enkelte steder i Norge nå. Et godt råd er å kle på hunden og bruke potesokker.

Mange hunder viser med tydelighet at det er vondt å tråkke på bakken. De «stikker» med beina eller hinker rundt på tre bein. Fuglehunder med stor jaktlyst vil likevel la seg friste til å legge i vei i søk etter fugl. Tenk for hunden din! Når hunden får sorte prikker på tredeputene er det for sent – da er den frostskadet. Frostskadene kan også komme der det er pels mellom tredeputene, fordi snø legger seg der og blir til is. Hundene får ikke sagt fra på annen måte enn å slikke og bite på og rundt potene.

Steder på kroppen min mindre hårvekst er mest utsatt for frostskader. Korthårete hunder tåler selvfølgelig kulden dårligere enn langhårete, men ingen av fuglehundrasene er som en elg- eller polarhund. Ha dette i bakhodet når du skal ut på tur.

Et nettsted kalt Fjellveterinæren sier det slik: Dersom uhellet er ute må du ikke forsøke å gni hunden varm – det kan ødelegge huden. Frostskader må behandles av veterinær.

Hvis den ellers så godt dresserte hunden din ikke adlyder sitt eller dekk-ordre, kan det være et bilde på at den synes det er for kaldt. Hvis du har en tynnpelset hund kan det være lurt å ha med noe den kan ligge på under lange raster ute. Det kan også være greit å slenge på dem et lite dekken når gradstokken kryper under 0 grader. I sludd og snøvær skal de også beskyttes. En jervenduk til å tulle rundt dem er smart. I dag finnes også hundesoveposer på markedet.